©  Isosport

Beerschot: assistent Frank Dauwen mag fikse schorsing verwachten na rode kaart

Diep in de blessuretijd kookten de potjes ook over bij assistent-trainer Frank Dauwen. Beerschot kreeg – terecht – geen penalty na een ingreep van de VAR en daarop ging hij verbaal tekeer. Scheidsrechter De Cremer reageerde met een rode kaart.

yala

“Als assistent draag je toch een zekere verantwoordelijkheid en bepaal je mee de uitstraling van de club”, verklaarde interimtrainer Marc Noé, die wel begrip toonde voor zijn collega. “Iedereen werkt zo hard om de ploeg vooruit te krijgen en als dat dan niet lukt, zorgt dat voor frustratie. Achteraf zal hij ook wel denken ‘wat heb ik nu toch gezegd?’. In mijn jonge tijd heb ik me daar ook nog aan laten vangen, al is dat wel gebeterd met de jaren. Mag dat? Neen. Weet hij dat? Tuurlijk wel. Dat is pure emotie.”

Dauwen is niet aan zijn proefstuk toe. Twee jaar geleden riep hij tijdens de rust van een wedstrijd tegen Westerlo ‘ga terug naar uw land’ naar assistent Vedran Pelic, een Bosniër. Dat leverde hem toen een schorsing op van vijf speeldagen, waarvan twee effectief. Als recidivist mag hij zich deze week nog aan een fikse straf verwachten.

MEER OVER K. Beerschot V.A.