De enthousiaste leden van de nieuwe Lilse wielerclub De Vinnige Ketting presenteren hun wielerkledij. 

De enthousiaste leden van de nieuwe Lilse wielerclub De Vinnige Ketting presenteren hun wielerkledij. © RR

De Vinnige Ketting is gloednieuwe Lilse wielerclub

Lille -

De gemeente Lille heeft met De Vinnige Ketting een gloednieuwe wielerclub. In negen maanden tijd sloten dertig wielertoeristen zich aan.

Naast Het Slijpend Wiel, Het Vliegend Wiel, De Moedige Toeristen en Het Krawatenwiel is Lille met De Vinnige Ketting een nieuwe wielerclub rijker. De gemeente waar Wout van Aert is opgegroeid, is duidelijk nog meer in de ban van het wielrennen dan ooit tevoren.

“In januari van dit jaar reden we voor het eerst uit, toen nog in corona-bubbels van vier renners. Negen maanden later tellen we meer dan dertig aangesloten wielertoeristen”, zegt Nick Van den Broeck, voorzitter van De Vinnige Ketting. “Dat is een bijzonder snelle groei, wetende dat er in het Lilse al verscheidene grote clubs bestaan.”

Aan Poeyelheide vond voorbije zaterdag de eerste clubdag van de nieuwe vereniging plaats, samen met de familieleden van de wielertoeristen. “Voorlopig ligt de focus op de wegwielrennerij. Maar binnenkort, in de winterperiode, start de club ook met veldtoertochten”, legt Nick Van den Broeck uit. “Ook de opstart van een vrouwenploeg is nog voor dit najaar. Een stage in Valkenburg staat voor mei 2022 op het programma. Wij steken onze ambities niet onder stoelen of banken.”

Roel Nuyts werd verkozen tot renner van het jaar. Hij fietste het hoogste aantal kilometers bij elkaar voor de nieuwe Lilse wielerclub.(bvdl)

De wielerclub pakte op Poeyelheide al uit met een eerste clubdag samen met de partners en familieleden. 

De wielerclub pakte op Poeyelheide al uit met een eerste clubdag samen met de partners en familieleden. © RR

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio