Chiro Heist-centrum waste fietsen tijdens de autovrije zondag. 

Chiro Heist-centrum waste fietsen tijdens de autovrije zondag. © Kristof Van Rompaey

Autovrij shoppen in Heist-centrum kent succes: “Eindelijk ook terug kermis en animatie”

Heist-op-den-Berg -

De auto was zondag even geen koning in Heist-centrum. De Bergstraat en het Cultuurplein waren van 13 tot 18u autovrij. De winkels waren open voor ‘Herfstshoppen in de Bergstraat’, er stond kermis op een stukje van het plein en er vonden activiteiten plaats rond de Week van de Mobiliteit. Ook de zon was erbij.

Kristof Van Rompaey

De Bergstraat zoemde in de vroege namiddag al van de bedrijvigheid. De gemeente zette op het Cultuurplein enkele infostanden rond mobiliteit neer. Het platform Duurzame Heistenaars tekende er present, de politie kwam er langs met een dronkenmansparcours en graveerde er fietsen. Chiro Heist-centrum organiseerde een bikewash op het plein. In de Bergstraat vrolijkte onder meer dansstudio Kick-iT het straatbeeld op.

Het Bergstraatcomité mocht terug randanimatie laten aanrukken tijdens hun herfstfestival.

Het Bergstraatcomité mocht terug randanimatie laten aanrukken tijdens hun herfstfestival. © Kristof Van Rompaey

Ook de kermis was terug van de partij, net als de randanimatie in de Bergstraat. “Eindelijk kan het weer”, zegt Kristien Vercammen van het Bergstraatcomité. “Een opendeurdag met kermis en animatie was intussen toch wel best lang geleden. We organiseren normaal ook een lentefestival, dus in totaal moesten we drie edities overslaan. Ik had me dus op voorhand al wel aan een mooie opkomst verwacht. Als nu binnenkort ook de mondmaskers nog af mogen in de winkels, dan zijn we helemaal terug vertrokken.”

Dansstudio Kick-iT aan het werk in de Bergstraat.

Dansstudio Kick-iT aan het werk in de Bergstraat.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio