Landbouwtuig, tractoren, koeien... Liefhebbers van het buitenleven konden hun ogen de kost geven op de terreinen van het GO! Atheneum Heist. 

Landbouwtuig, tractoren, koeien... Liefhebbers van het buitenleven konden hun ogen de kost geven op de terreinen van het GO! Atheneum Heist. © Kristof Van Rompaey

GO! Atheneum Heist beleeft zonnige eerste deelname aan Dag van de Landbouw

Heist-op-den-Berg -

GO! Ahteneum Heist nam zondag als enige school in Vlaanderen deel aan de Dag van de Landbouw. De klaslokalen bleven dicht, maar op de buitenterreinen konden bezoekers kennismaken met allerlei teelttechnieken, veedieren, machines en tractoren.

Kristof Van Rompaey

Sinds enkele jaren huisvest het GO! Atheneum een land- en tuinbouwschool. Dit jaar nam die voor het eerst deel aan de Dag van de Landbouw, waarvoor in heel Vlaanderen land- en tuinbouwbedrijven de poorten opengooiden. En dus ook één school. “Er is de voorbije week hard gewerkt aan de voorbereiding”, zegt nieuw directeur Nathalie Lemmens. “Onze leerlingen van de land- en tuinbouwafdelingen helpen ook vandaag (zondag) mee.”

Op het schooldomein waren onder meer tal van landbouwvoertuigen en zware tractoren te bewonderen van bedrijven uit de buurt waar de school geregeld mee samenwerkt. Buiten het schooldomein zijn de land- en tuinbouwleerlingen ook actief in provinciaal groendomein De Averegten in Hallaar en op een akkerbouwperceel in Schriek. “Onze runderen, schapen en binnenkort onze geiten staan in de Averegten”, zegt de directeur. “Het hooiland onderhouden we er ook. Een win-win, want het hooi gebruiken we in de winter voor onze runderen.”

Tijdens de vakanties blijven zowel de planten als de dieren van de school verzorging nodig hebben. De leerlingen van de land- en tuinbouwrichtingen krijgen daarom enkele dagen praktijk tijdens een van de schoolvakanties. “We hanteren daar een vakantieregeling voor. Alle leerlingen staan erop en helpen in een schooljaar in totaal vijf vakantiedagen. Natuurlijk dragen ook de leerkrachten hun steentje bij.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio