©  BELGA

Remco Evenepoel tevreden met bronzen medaille op WK: “Op dit parcours heb ik er het beste uitgehaald”

Remco Evenepoel kon niet anders dan tevreden zijn met zijn tijdrit. Hij eindigde derde, na de buitenaardse Filippo Ganna en Wout van Aert. “Ik heb geleerd uit vorige tijdritten en was perfect voorbereid”, reageerde Evenepoel.

Jonas Withouck

Niets dan trots, dat was wat Remco Evenepoel voelde na zijn bronzen medaille op het WK. “Het doet echt deugd dat ik terug kan meedoen met de besten. Ik heb een super lastig jaar gehad. Ik ben drie maanden later dan de rest beginnen te trainen en de inspanningen van de Giro en de Spelen komen er eigenlijk nu pas uit. Hard werken loont altijd.”

“Op het Europees kampioenschap was ik te snel gestart en ben ik naar het einde toe stilgevallen, dat heeft mij waarschijnlijk de Europese titel gekost”, ging Evenepoel verder. Deze keer hadden we een ‘pacing plan’ opgesteld. In het laatste gedeelte heb ik er zelfs nog een aantal watts kunnen bijdoen. Op dit parcours heb ik er het maximale uitgehaald. We wouden graag samen op het podium staan, maar niet op plaats twee en drie natuurlijk.”

Drinkbus kwijt

Het was toch even schrikken toen Evenepoel zijn drinkbus verloor, toen hij nog net niet aan de helft van zijn tijdrit zat en nog 24 kilometer moest afleggen. “Ik had niet alle lucht uit mijn drinkbus gedaan toen ik voor het laatst gedronken had”, zei Evenepoel daarover. “Toen ik in die bocht over een putje reed, viel mijn drinkbus eruit. Ik had het eerst helemaal niet door, want toen ik even later naar de drinkbus greep, zat hij er niet meer in”, lachte Evenepoel.