Luc Wouters (vooraan) en enkele andere supporters geven in staminee De Crawaett in Lille een welverdiend applaus voor de tweede plaats van Wout van Aert. 

Luc Wouters (vooraan) en enkele andere supporters geven in staminee De Crawaett in Lille een welverdiend applaus voor de tweede plaats van Wout van Aert. © Bart Van den Langenbergh

Supporters trots op zilveren medaille: “Zondag gaat Wout voor goud”

Lille -

Met amper 6 seconden verschil op de Italiaanse sneltrein Filippo Ganna moest Wout van Aert tevreden zijn met een zilveren medaille op het WK tijdrijden. De supporters in Lille reageren tevreden, maar hopen volgende week op meer. “Zondag gaat Wout voor goud”, zegt Luc Wouters.

Staminee De Crawaett aan het Kerkplein in Lille zat zondag verrassend genoeg niet afgeladen vol met supporters van Wout van Aert die het WK tijdrijden op een groot scherm wilden volgen. Een deel van de supporters was afgezakt naar Brugge om daar de wedstrijd live mee te maken. Na een nagelbijter van een wedstrijd moest Wout het met amper zes seconden afleggen op de winnaar Filippo Ganna.

In de Crawaett weerklonk toch een stevig applaus voor de prestatie van de Lilse renner en ook voor de derde plaats van Remco Evenepoel. “Het is heel knap wat Wout gepresteerd heeft, maar hij is uiteindelijk geklopt door de beste. En ook een straffe prestatie van Remco Evenepoel”, vertelt supporter Luc Wouters. Hij draagt een petje met het opschrift Lille, hometown of worldchampions. Ook al woont Wout al enkele jaren net over de grens in Herentals, hij blijft een echte Lillenaar. “Ik heb de inspiratie voor de tekst op dat petje gehaald in Kenia, toen ik nog atletiektrainer was, onder meer voor Joeri Jansen. Het wordt misschien wel tijd dat Wout van Aert in Lille een eigen straat of plein krijgt.” De supporters hopen dat ze volgende week helemaal uit de bol kunnen gaan op de wegrit van het WK in Leuven. “Volgende week is het echt de beurt aan Wout. Komende zondag gaat Wout voor goud”, besluit Luc Wouters. (bvdl)

Het was nagelbijten tot op het laatst in staminee De Crawaett in Lille tijdens het WK tijdrijden in Brugge. 

Het was nagelbijten tot op het laatst in staminee De Crawaett in Lille tijdens het WK tijdrijden in Brugge. © Bart Van den Langenbergh

 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio