©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Wout van Aert ontgoocheld met nieuwe tweede plaats op WK: “Het zilver te veel”

Wout van Aert reed een schitterende tijdrit, maar kwam net tekort om de Italiaan Filippo Ganna te kloppen. Onze landgenoot pakte zo voor de vijfde keer op een jaar tijd een zilveren medaille. “Ik zou eens moeten tellen hoeveel zilveren medailles ik nu thuis heb hangen. Alhoewel, dat zou ik beter niet doen”, reageerde Van Aert.

Jonas Withouck

Sporza-journalist Karl Vannieuwkerke kreeg een ontgoochelde Wout van Aert bij zich in de studio na afloop van het wereldkampioenschap tijdrijden. “Veel blijheid is er niet bij. Het is het zilver te veel voor mij. Al ben ik wel gewoon op mijn waarde geklopt door iemand die nog veel meer specialist is dan mij. Ik moet eigenlijk gewoon tevreden zijn dat ik zo dicht bij iemand als Filippo Ganna kan aanleunen. Vijf seconden na hem eindigen is eigenlijk gewoon top, puur rationeel bekeken zou ik blij moeten zijn met mijn prestatie. Ik zou eens moeten tellen hoeveel zilveren medailles ik nu thuis heb hangen, alhoewel, dat zou ik beter niet doen”, zei een ontgoochelde Van Aert.

Voor de wegrit van volgende week heeft Van Aert wel veel hoop in een goede afloop. “Ik ga morgen een lange rustige training doen, dan twee dagen rusten, donderdag nog wat accenten leggen met wat intensiteit en daarna wordt het toeleven naar zondag. Ik heb superveel vertrouwen in de hele ploeg voor volgende week.”

Schitterend publiek

Van Aert was tot slot ook enthousiast over het publiek langs de weg tussen Knokke-Heist en Brugge. “Het was zalig om al die mensen langs de weg te horen. Ik hoop dat we volgende week dezelfde taferelen gaan meemaken. Geen enkele buitenlandse renner zal meemaken wat de Belgen meemaken volgende week.”