Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Jan Van der Perre

Buschauffeur incasseert klappen bij ruzie, ook twee passagiers raken gewond

ANTWERPEN -

De Antwerpse politie heeft zaterdagmorgen een dronken man gearresteerd die voor tumult zorgde op een bus van De Lijn. Vier personen, waaronder de buschauffeur, raakten bij de duw -en trekpartij gewond.

Een reiziger onder invloed zorgde voor wat tumult op een bus aan de Gloriantlaan op Linkeroever. Hij daagde enkele andere passagiers uit, zonder veel resultaat. “De bestuurder van de bus besloot om zijn voertuig aan de kant te zetten en de onruststoker op zijn gedrag aan te spreken. De passagier keerde zich tegen chauffeur”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De buschauffeur zette de lastige passagier van zijn bus, maar voor hij kon vertrekken, stapte de man opnieuw op. “Hij begon opnieuw ruzie te zoeken met dezelfde passagiers die hij eerder al had lastiggevallen. Bij een halte stapten de twee passagiers uit en ook de onruststoker verliet de bus. Buiten gaf de agressor een van de slachtoffers een vuistslag in het aangezicht. Het kwam tot duw- en trekwerk waar dus in totaal twee personen een klap dienden te incasseren. De buschauffeur probeerde de partijen te scheiden en liep verwondingen op. Vier personen, onder wie de aanstoker en ook de chauffeur van de bus, raakten gewond.

De politie arresteerde de verdachte. Alle betrokken partijen zullen verhoord worden aangaande de feiten zodat ieders verklaring kan opgenomen worden in het proces-verbaal. (jvda)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio