Een begeleidster speelt Monopoly met twee kinderen. 

Een begeleidster speelt Monopoly met twee kinderen. © Kris Van Exel

Artsenvereniging kent prijs toe aan Therapeutisch Atelier

Duffel -

Het Therapeutisch Atelier TheA in Duffel wint dit jaar de KARVA-prijs. Die wordt jaarlijks of tweejaarlijks toegekend door de Koninklijke Artsenvereniging van Antwerpen.

Chris Van Rompaey

We kennen de KARVA-prijs telkens toe aan een arts, organisatie of groep van artsen die zich onderscheidt door een bijzondere bijdrage tot een optimale relatie en actieve samenwerking tussen artsen onderling in diverse geledingen van de gezondheidszorg”, zegt professor Paul Van Royen, voorzitter van KARVA.

Dit jaar gaat de prijs naar het Therapeutisch Atelier TheA. Dat project is gegroeid vanuit de kinder- en jeugdpsychiatrie AZ Sint-Maarten, dat dagbehandeling organiseert voor een twintigtal kinderen tussen 2 en 16 jaar met psychische problemen of ontwikkelingsmoeilijkheden waarbij de huidige ambulante hulpverlening onvoldoende is. Tijdens die dagbehandeling worden groeikansen voor deze jongeren geboden in een programma van twaalf weken. Huisartsen en andere ambulante hulpverleners maken deel uit van het team.

“Het Therapeutisch Atelier TheA ontvangt de KARVA-prijs 2021, omdat het samenwerking beoogt op de drie niveaus tussen de kinder- en jeugdpsychiatrie, de ambulante zorgverlening met als spilfiguur de huisarts en de gezinscontext. Het was van de vijf genomineerde projecten het meest originele, toekomstgerichte project met een belangrijke impact en capaciteit tot kwaliteitsverbetering van de zorg. Door TheA deze prijs toe te kennen, hopen we dat het project navolging en uitbreiding krijgt in andere regio’s”, zegt professor Paul Van Royen.

De KARVA-prijs is goed voor 10.000 euro.MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio