De vernieuwde site van Victory met velden en clubhuis. 

De vernieuwde site van Victory met velden en clubhuis. © Filip Spoelders

Het interieur van het clubhuis.

Het interieur van het clubhuis. © Filip Spoelders

1 / 2
thumbnail: De vernieuwde site van Victory met velden en clubhuis. 
thumbnail: Het interieur van het clubhuis.

Victory stelt clubhuis en twee nieuwe hockeyvelden voor

Edegem -

Royal Victory Hockey Club uit Edegem heeft een stevige vernieuwingsoperatie afgerond. De afgelopen vijf jaar maakte het werk van twee nieuwe velden en een nieuw clubhuis.

Filip Spoelders

De hockeyvelden, waarvan één een kopie is van het veld tijdens de Olympische Spelen in Rio, kon de vereniging reeds voorstellen. Beide velden zijn geschikt voor internationale wedstrijden. Zondag mocht het , na twee jaar bouwen, zijn clubhuis met cafetaria, kleedkamers, aanpalende tribunes en terras trots voorstellen. Het sluitstuk van het project Masterpitch. “In de periode 2015-2016 was er de eerste communicatie rond dit project. Het is prachtig om te zien wat we op vijf jaar tijd hebben gerealiseerd met veel vrijwilligerswerk”, zegt Erik Cools, die de het bouwteam coördineerde.

Zicht op het nieuwe clubhuis.

Zicht op het nieuwe clubhuis. © Filip Spoelders

De vernieuwde hockeyinfrastructuur kwam er met subsidies van Sport Vlaanderen, een obligatie waar de leden konden op intekenen en eigen middelen. “We hebben voor twee miljoen euro geïnvesteerd. Een derde kwamen uit subsidies, maar de rest werd allemaal met middelen vanuit de club geïnvesteerd”, schetst communicatieverantwoordelijke Stijn De Preter het kostenplaatje.

Grootste club

Voorzitter Filip Desmedt ziet dat de investering zeker meer dan nodig was. “We zijn nog steeds de grootste club van Vlaanderen met 1.784 spelende hockeyleden. Na corona zijn er opnieuw honderd leden bijgekomen. Dit hadden we helemaal niet verwacht want tijdens corona ging iedereen padel spelen, joggen of andere sporten doen. Toch werden we opnieuw groter.”

Het clubhuis, dat met grote glaspartijen een uitstekend zicht heeft op de velden, werd geopend door burgemeester Koen Metsu (N-VA) en Thomas Van De Pontseele, speler van de Victory Wanderers of de G-ploeg van de vereniging.

Burgemeester Metsu en Thomas mogen het lintje doorknippen.

Burgemeester Metsu en Thomas mogen het lintje doorknippen. © Filip Spoelders