Enkele leden van de Lierse jeugdraad bij hun stand. 

Enkele leden van de Lierse jeugdraad bij hun stand. © Chris Van Rompaey

Jeugdraad wil weten wat er bij de jongeren leeft

Lier -

De Lierse jeugdraad maakt van de autovrije zondag gebruik om haar project ‘Aanstekers’ bij het brede publiek kenbaar te maken.

“Via dit project willen we te weten komen wat er leeft bij de jeugd. Vinden zij Lier en Koningshooikt een ideale jongerenstad? Wat kan volgens hen beter? Jongeren kunnen simpelweg via het online platform ideeën posten of andere ideeën steunen door deze ‘aan te steken’. Er is geen login nodig om de webtool te gebruiken: het kan eenvoudig via de smartphone, tablet of computer”, legt voorzitter Benjamin Torfs uit.

“Deze eerste fase van het project loopt tot midden november. Vervolgens gaan we aan de slag met de ingezonden ideeën. Als jeugdraad is het onze taak om het stadsbestuur te adviseren in hoe zij Lier beter kunnen maken voor kinderen en jongeren. Dit platform zal ons de kans geven om de Lierse en Hooiktse jeugd aan het woord te laten.

Ondertussen staan er al een enkele voorstellen op de pagina. Zo kwam er een oproep voor meer pingpongtafels in de openbare ruimte en openbare toiletten in Koningshooikt. “We willen graag zoveel mogelijk ideeën van verschillende jongeren op het platform krijgen. Daarom plannen we nog een grote promotour langs jeugdbewegingen en scholen”, zegt Benjamin Torfs.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio