© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zes bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Turnhout, Oud-Turnhout

De politie regio Turnhout betrapte zaterdagnacht zes bestuurders die te veel hadden gedronken. De inspecteurs controleerden in Turnhout en in Oud-Turnhout in totaal 153 automobilisten.

In totaal moesten 99 bestuurders een ademtest afleveren. “Voor zes chauffeurs zit autorijden er een tijdje niet meer in”, legt een woordvoerder van de politiezone uit. “Twee van hen moesten hun rijbewijs voor drie uur inleveren omdat ze te veel gedronken hadden. Een derde chauffeur kreeg een rijverbod van zes uur.”

Van drie andere chauffeurs werd het rijbewijs meteen voor vijftien dagen ingetrokken. Een van hen ging over de schreef door te veel alcohol in het bloed en twee anderen testten positief op het gebruik van drugs. “Onze collega’s betrapten ook een chauffeur van wie het rijbewijs al eerder was ingehouden en voor wie op dit moment een rijverbod van kracht is”, luidt het bij de politie. “Verder stelden ze ook een proces-verbaal op voor een beginnende bestuurder die zich niet hield aan de regels van het voorlopig rijbewijs. Ze schreven ook boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en het niet gebruiken van het kinderzitje in de wagen.” (bvdl) 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio