Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. 

Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. © BELGAIMAGE

Gezocht: marktkramers voor fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne

Sint-Katelijne-Waver -

Op zondag 10 oktober vindt op het domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver de fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne plaats. Met die markt wil de gemeente eerlijke en lokale duurzame handel promoten. Geïnteresseerde marktkramers kunnen zich nog tot het einde van de maand aanmelden.

Met (H)eerlijk Katelijne willen het gemeentebestuur en de trekkersgroep Fair Trade de eerlijke handel in het zuiden en de korte keten bij ons in de kijker zetten. “We willen de lokale handelaars de steun geven die ze verdienen en volop inzetten op eerlijke handel. Dat omvat veilige en menswaardige werkomstandigheden, een correct loon en duurzaamheid”, zegt bevoegd schepen Sarah De Keyser (CD&V).  

De fairtrademarkt vindt plaats op 10 oktober op het domein Roosendael. “Onze handelaars en tuinders in het hart van de groentestreek weten beter dan wie ook hoe belangrijk de korte keten is”, aldus De Keyser. “Dat zetten we tijdens (H)eerlijk Katelijne graag in de verf bij het brede publiek, zodat inwoners en bezoekers van onze fairtradegemeente weten welke lekkere producten hier allemaal te vinden zijn. Je kan er ook kennismaken met de nieuwe trekkersgroep Fair Trade.”

Marktkramers gezocht

De gemeente is wel nog op zoek naar marktkramers met lokale groenten, fruit of een ander streekproduct. Geïnteresseerde handelaars die een kraampje willen bemannen, kunnen zich nog tot en met 29 september aanmelden via het inschrijvingsformulier op de website van de gemeente. “Het is het ideale moment om banden te smeden met kopers en collega-handelaars”, klinkt het.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio