Reverze is een van ’s werelds grootste hardstyle-events. 

Reverze is een van ’s werelds grootste hardstyle-events. ©  Patrick De Roo

Sportpaleis en Lotto Arena eindelijk weer gevuld, feestende hardstyle-fans gaan los: “We zijn weer vrij”

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar na een lange coronaperiode mag het hardstyle-event ‘Reverze’ opnieuw de Lotto Arena en het Sportpaleis vullen. ‘Reverze’ is het eerste grote evenement in het Sportpaleis sinds de coronacrisis en het was meteen een schot in de roos. “De vorige editie was bangelijk, daarom wilden we ook zo snel mogelijk terug”, vertelt Alex, een van de duizenden fans.

Saar Van Olmen

LEES OOK: Discobaar A Moeder in Lotto Arena: schudden met da stoofvlees!

Het was het allerlaatste evenement in het Sportpaleis voor de coronacrisis begon en nu mag het feest het seizoen weer openen. ‘Reverze’ is één van ’s werelds grootste indoor hardstyle-events, bekend om zijn indrukwekkende show en productie. Het is een gigantische onderneming, want de bezoekers worden ontvangen in zowel de Lotto Arena als in het Sportpaleis. Op deze manier krijgen de feestvierders een echt festivalgevoel en kunnen ze kiezen tussen de verschillende podia.

Jeroen, Wouter, Alex en Margot. 

Jeroen, Wouter, Alex en Margot. ©  Patrick De Roo

Jeroen, Wouter, Alex en Margot hebben er veel te lang naar uitgekeken. Het viertal is een groep studenten, en ze hebben binnenkort festivals zoals StuDay op de planning staan. Maar ook dit megafeest wilden ze niet missen. “We zijn heel ‘hyped’ om hier te zijn”, aldus Jeroen.

Toch voelt het voor de studenten best vreemd om weer in een zaal te staan zonder mondmaskers. “Zeker omdat je terug dicht bij andere mensen staat”, zegt Margot. “Maar dat neemt niet weg dat het echt leuk is om terug op een normale manier feest te vieren.” Dat vindt ook Annelies Brusselmans. “Reverze is toch iets speciaals”, zegt ze.

“Niet te beschrijven”

Farineau is dj, en is van Namen afgereisd om het festival te mogen meemaken. “We zijn eindelijk weer vrij”, vertelt hij. “Het is een Covid Safe-evenement en het is alsof we teruggekeerd zijn naar het leven voor corona. We moesten tijdens de lockdown de hele tijd achter onze computer zitten, en het is de max dat we opnieuw voor een publiek kunnen staan. Dat gevoel valt gewoon niet te beschrijven.”

‘Reverze’ heeft niet alleen succes bij het Belgische publiek. Zo zakken er ook Duitsers en Fransen af naar Antwerpen. Zoals Manon. “Het is mijn allereerste festival ooit en I love it already”, vertelt ze. De bezoekers zijn het er al over eens, hopelijk wordt Reverze dé aftrap van een najaar vol optredens en muziek.

 

 ©  Patrick De Roo

 

 ©  Patrick De Roo

 

 ©  Patrick De Roo