Katleen Den Roover gaat vanaf volgende maand weer zetelen in de Mechelse gemeenteraad. 

Katleen Den Roover gaat vanaf volgende maand weer zetelen in de Mechelse gemeenteraad. ©  Leo De Nijn

Voormalig schepen Katleen Den Roover weer gemeenteraadslid na ontslag van Anne Delvoye (N-VA)

Mechelen -

N-VA-gemeenteraadslid Anne Delvoye neemt ontslag als gemeenteraadslid in Mechelen. Delvoye heeft een nieuwe job bij justitie en dat is niet cumuleerbaar met haar mandaat als gemeenteraadslid. Ze wordt opgevolgd door Katleen Den Roover, die tijdens een vorige legislatuur schepen was, maar niet meer verkozen raakte tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen.

Leo De Nijn

Fractieleider Marc Hendrickx reageert teleurgesteld. “Spijtig dat zo’n actief en geëngageerd gemeenteraadslid, en aanspreekpunt in de wijk Battel, nu ontslag moet nemen.”

“Ik kijk terug op een boeiende periode en ben trots op realisaties waar ik heb mogen aan meewerken zoals het plan van aanpak tegen wateroverlast. Maar ook het initiatief voor een meldpunt tegen eenzaamheid. Ik ga mij nu focussen op mijn nieuwe job bij justitie, maar blijf mij inzetten voor een warme samenleving in onze stad”, zegt het ontslagnemend gemeenteraadslid.

Voorzitster van de Mechelse N-VA, Rita Van den Bossche zegt dat Delvoye wordt opgevolgd door Katleen Den Roover, voormalig gemeenteraadslid en schepen in de vorige legislatuur. “We kijken uit naar de vernieuwde samenwerking met Katleen”, vindt de Mechelse N-VA-voorzitster.

Katleen Den Roover geraakte bij de vorige gemeenteraadsverkiezing niet meer verkozen. De N-VA belandde ook in de oppositie. Den Roover zal tijdens de eerstvolgende gemeenteraad de eed als raadslid afleggen.

Anne Delvoye. 

Anne Delvoye. ©  RR

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio