©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen recht de rug na blamage en houdt de punten thuis tegen OHL

KV Mechelen heeft zich prima hersteld van de 7-2-nederlaag van vorige zondag tegen Anderlecht. Hoewel Kavé het bij momenten niet onder de markt had tegen OH Leuven, blonk het deze keer uit in efficiëntie in zowel eigen als vijandige zestien. Zo hield KV Mechelen voor het eerst dit seizoen de nul, terwijl Storm en Mrabti voor de doelpunten zorgden. Geel-rood rukt zo op naar de middenmoot, terwijl OHL nog enkel Beerschot achter zich houdt.

Yannick De Boeck

LEES OOK: ONS OORDEEL. Verdediging herpakt zich met clean sheet, Storm blijft razen

Zes dagen na de oplawaai tegen Anderlecht moest KV Mechelen op zoek naar eerherstel tegen OH Leuven, dat vorige week tegen KV Kortrijk zijn eerste zege van het seizoen boekte. Marc Brys had dan ook geen reden tot wisselen, bij KV Mechelen raakte Marian Shved niet speelklaar. Joachim Van Damme vierde zijn eerste basisstek van het seizoen en moest voor meer leiderschap en vechtlust in de Mechelse elf zorgen.

Eerbetoon aan Vleminckx

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Waaslander ook betrokken was bij het eerste opstootje met Malinov en Mercier. Ref Visser bedekte het akkefietje met de mantel der liefde. Het duel tussen Malinwa en OHL werd trouwens voorafgegaan door een eerbetoon aan een andere voormalige voortrekker van geel-rood, Bjorn Vleminckx, die eind vorige maand zijn schoenen aan de haak hing bij Antwerps eersteprovincialer Oppuurs. De spits, die van 2006 tot 2009 het mooie weer maakte bij Kavé en nog samenspeelde met Wouter Vrancken, werd luid toegejuicht door het aanwezige thuispubliek. Ook Peter Maes, pas ontslagen bij Beerschot, was aanwezig.

 

 ©  BELGA

Op het veld is het dezer dagen Nikola Storm die het mooie weer maakt. De linkerwinger was in zijn vorige drie duels goed voor vier treffers, maar zijn honger was nog niet gestild. Diepgestuurd door Cuypers vloerde hij na acht minuten met links Romo in de verste hoek. Een droomstart voor de thuisploeg.

Toch roerde ook OHL zich. Coucke toonde zich attent op pogingen van Rezaei en Maertens. Halfweg de eerste helft kwam de Mechelse goalie goed weg. Oum Gouet miste zijn interceptie en Maertens kwam opnieuw in balbezit. De middenvelder aarzelde niet en haalde meteen uit. De paal bracht redding. OHL werd baas, terwijl KV Mechelen iets te veel zijn toevlucht nam tot lange ballen. Bij een nieuwe Leuvense prik serveerde Rezaei De Sart een dot van een kans, maar ook nu kwam KVM goed weg. Ozkacar kopte een nieuwe waarschuwing net over.

Uiterst efficiënt KVM

Het was wachten tot op het halfuur vooraleer geel-rood zich nog eens toonde. Schoofs zette Cuypers op weg naar een doelrijpe kans, maar de Luikenaar kopte het leer nog onbegrijpelijk terug. Aan de overkant kon Rezaei net niet bij een voorzet van Mercier, Vanlerberghe werkte in hoekschop. Bateau had even genoeg van de tijd en ruimte die de Leuvenaars soms kregen en torpedeerde Maertens en Rezaei met een heuse beenveeg. De gele sanctie was op zijn plaats. Toch liet de Trinidadiaan zich ook in positieve zin opmerken. Nadat hij het leer ontfutseld had, stuurde hij Mrabti diep. Zowel Malinov, Ozkacar als de onoordeelkundig uitgekomen Romo werden op snelheid gepakt door de Zweed en de bal lag na een handig lobje in het net. Een uiterst efficiënt Malinwa dook zo met een 2-0-voorsprong de rust in.

 

 ©  BELGA

OHL moest na de koffie op zoek naar de aansluiter, KV aasde op de driepunter én de eerste clean sheet van het seizoen. Nadat Tamari iets te makkelijk de graszoden opzocht na een duel met Bijker, kwam Coucke goed tussen bij een poging van Rezaei. Malinwa kon de kat uit de boom kijken en achteraan hield het de deur vooralsnog goed gesloten. De match bloedde ietwat dood. OHL was niet meer bij machte om Coucke in verlegenheid te brengen. Enkel invaller Kaba kon op pass van Mercier Coucke nog even aan het werk zetten. Ook de Mechelse invaller Engvall kwam nog in een goede schietpositie, maar zijn schot was te slap. Een kopstootje van Bijker aan Maertens, bestraft met geel, zette nog een relletje in gang, maar gescoord werd er niet meer. Chakla werd nog van het veld gestuurd voor een fout op Bijker.

KV Mechelen nestelt zich met zijn derde seizoenszege – de derde voor eigen publiek – zo weer in de middenmoot. OH Leuven kon geen vervolg breien aan de zege van vorige week tegen KV Kortrijk en blijft kamperen op plaats zeventien.

    MEER OVER KV Mechelen

    Vastgoed

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio