©  fvv

Onduidelijkheid over mondmaskers op school: vakbonden manen aan tot voorzichtigheid

In het onderwijs heerst onduidelijkheid over het al dan niet dragen van een mondmasker. Eerder hadden de vakbonden, de onderwijskoepels en minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) afgesproken dat scholen de regels van de horeca zouden volgen. Daardoor zouden mondmaskers vanaf 1 oktober niet meer verplicht zijn. Maar de vakbonden manen aan tot voorzichtigheid.

dvt

Leerlingen dragen momenteel nog een mondmasker wanneer ze zich op school verplaatsen. Alleen wanneer ze in de klas zitten, mag het masker weer af. Daar leek dus vanaf 1 oktober verandering in te komen, want de versoepelingen in de klas volgen die van de horeca. Zowel minister Ben Weyts als de koepels staan achter deze beslissing.

“Veiligheid garanderen”

De katholieke onderwijsvakbond is echter tegen een versoepeling. “De veiligheid in de klas moet gegarandeerd blijven”, klonk het vanmiddag bij VTM Nieuws. Het aantal coronabesmettingen ligt bij scholieren momenteel dubbel zo hoog als bij de rest van de bevolking. Daardoor heerst er zowel bij de experts als de vakbonden bezorgdheid over mogelijke versoepelingen.

Maandag staat er opnieuw een overleg tussen de koepels, de vakbonden en de minister op de agenda. het is dus nog even afwachten wat de nieuwe week voor Vlaamse leerlingen zal brengen.

LEES OOK: OVERZICHT. Zo gaat het eraan toe in de landen die de mondmaskers eerder al achterwege lieten