De politie viel op vrijdag 10 september binnen bij de tomatenkwekerij in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. 

De politie viel op vrijdag 10 september binnen bij de tomatenkwekerij in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. © Theo Derkinderen

Tomatenkwekers blijven in cel na beroep van arbeidsauditeur

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

De zaakvoerders van een tomatenkwekerij in Heiveld in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) blijven nog minstens vijftien dagen in de gevangenis in het kader van een onderzoek naar zwartwerk en mensenhandel. De raadkamer gaf hen de mogelijkheid om hun voorhechtenis uit te zitten met een enkelband, maar de arbeidsauditeur tekende daartegen beroep aan.

Kristof Van Rompaey, Theo Derkinderen

De politie en sociale inspectiediensten vielen op vrijdag 10 september binnen bij de kwekerij. Ze troffen er vijftien zwartwerkers en enkele mensen zonder verblijfsvergunning aan. Twee mensen werden dezelfde avond nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

De zaakvoerders verschenen afgelopen vrijdag voor de raadkamer en blijven aangehouden. Ze kregen wel de mogelijkheid om hun voorhechtenis thuis uit te zitten, maar het Openbaar Ministerie, in dit geval de arbeidsauditeur, was het daar niet mee eens. Het koppel blijft nu nog minstens vijftien dagen in de gevangenis. Dan is het aan de kamer van inbeschuldigingstelling om te oordelen wat er met de tomatenkwekers moet gebeuren.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio