De buit bij Oleon. 

De buit bij Oleon. ©  Oleon

Oleon ruimt zwerfvuil aan Merriebeek en Albertkanaal

Oelegem -

Medewerkers van de Oleon-vestiging in Ranst organiseerden vrijdag een opruimactie naar aanleiding van River Cleanup Day 2021.

Kristin Matthyssen

Oleon is gevestigd in de Vaartstraat. Er werken 200 mensen. “Wij vinden het als bedrijf belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld”, aldus Lars Milans, Plant Manager van Oleon Oelegem. “We zijn dan ook fier op het engagement van onze medewerkers.”

Oleon is een Europees leider in de oleochemie. Het verwerkt plantaardige oliën tot grondstoffen en ingrediënten voor allerhande toepassingen in dagdagelijkse producten zoals smeermiddelen, cosmetica en voeding.

In de omgeving van de Merriebeek en het Albertkanaal werden zakken vol zwerfvuil verzameld. “Het initiatief wordt genomen door collega’s van de Marketing & Sales afdeling” legt plant manager Lars Milans uit. “Zij hebben het voltallige team opgetrommeld om een hele namiddag zwerfvuil te rapen”. Er werden een 6-tal routes uitgestippeld waar de medewerkers morgen aan de slag gaan met vuilzakken en prikkers.

Ook Oleon’s managing director Jeroen Dirckx nam deel aan de actie. “Wanneer medewerkers een dergelijk initiatief nemen, kan je als management niet anders dan trots zijn op hun engagement”, verklaart Dirckx.

De medewerkers van Oleon met prikstokken. 

De medewerkers van Oleon met prikstokken. ©  Oleon