Gabby Petito. 

Gabby Petito. 

Verloofde van vermiste influencer Gabby Petito (22) is nu ook spoorloos

Op 1 september keerde Brian Laundrie zonder zijn vriendin, Gabby Petito, terug van een roadtrip. Hoewel ze tijdens de reis vaak met haar ouders had gebeld, was ze spoorloos verdwenen. Enkele dagen na de terugkeer van Laundrie gaven haar ouders haar op als vermist. Laundrie werd al meermaals ondervraagd over de verdwijning van zijn vriendin, maar weigerde altijd om mee te werken aan het onderzoek. Nu is er ook van hem geen spoor meer.

Bron: ABC News

Brian Laundrie en Gabby Petito vormden al een tijdje een koppel en hadden zelfs trouwplannen. Maar eerst wilden ze op roadtrip door de Verenigde Staten. “Omdat je elkaar tijdens zo’n lange trip pas echt leert kennen”, zo hadden ze voor hun vertrek nog gezegd aan vrienden.

Aanvankelijk was alles koek en ei, zo was te zien op de YouTube-video’s die ze maakten, maar naarmate de trip vorderde, kreeg het koppel vaker ruzie. Op 12 augustus moest de politie van Moab (Utah) zelfs eens tussenbeide komen. Na een nachtje alleen slapen mocht het koppel echter zijn weg voortzetten. De woede was bekoeld, zo leek het.

Maar enkele weken later keerde Laundrie weer naar huis in Florida. Zonder zijn vriendin. Hoewel ze tijdens de reis vaak met haar ouders had gebeld, was er nu geen spoor meer van Petito. Enkele dagen na de terugkeer van Laundrie gaven haar ouders haar als vermist op. Laundrie werd al meermaals ondervraagd over de verdwijning van zijn vriendin, maar weigerde altijd om mee te werken aan het onderzoek. Hoewel zijn advocaat van Laundrie beweerde dat zijn cliënt zweeg “op zijn verzoek”, maakte de jongeman er zich alleen maar verdacht mee in de ogen van de speurders.

En nu blijkt dat ook Laundrie zelf al vier dagen vermist is, zo melden de Amerikaanse media. De politie dacht dat hij bij zijn ouders verbleef, maar dat blijkt dus niet waar. Vermoedelijk is hij op de vlucht geslagen. “Een zoveelste wending in het verhaal”, aldus politiewoordvoerder Josh Taylor. (mtm)