Gunther Guinée alias Guinelli 

Gunther Guinée alias Guinelli 

Illusionist Guinelli eert vermiste vriend in Belgium’s Got Talent

Kapellen -

Gunther Guinée, alias illusionist Guinelli, pakte vrijdagavond in Belgium’s Got Talent uit met een erg emotionele act, waarin hij zijn verdwenen vriend Kurt Huberecht eerde. Guinelli stoot door naar de volgende ronde.

Niet alleen de vier juryleden, ook het publiek in de zaal en VTM-kijkend Vlaanderen waren onder de indruk. “Zangers kunnen makkelijk hun emoties uiten in een lied. Voor een goochelaar of illusionist is dat eerder ongezien. Toen ik de uitnodiging kreeg om opnieuw deel te nemen aan deze talentenjacht, aarzelde ik niet. Ik wilde voor een groot publiek eer brengen aan mijn vriend Kurt Huberecht, alias illusionist en DJ Kurt Katana.” Die maakte op 15 september 2019 een dramatische duik in de Noordzee en is sedert dan vermist.

“Ik had me eerst ingeschreven met enkele van mijn eigen vertrouwde acts en illusies, maar nadat ik op een nacht had gedroomd dat ik samen met Kurt deelnam, heb ik dat idee de ochtend nadien op papier gezet en verder uitgewerkt.”

Publiek noch jury hadden aanvankelijk enig idee waar de act naartoe ging, maar dat was ook de hele opzet. De ontknoping was indrukwekkend. De juryleden kozen een willekeurig getal, dat verwees naar een bepaalde zin uit een boek, een vakantieplek en een willekeurige datum. Toen liet Guinelli een filmpje zien met herinneringen aan zijn vriend, waarin alle toevallige keuzes van de juryleden voor kwamen. De consternatie was groot.

“Deze act is speciaal voor deze uitzending gemaakt. Ik ga hem ook nooit meer uitvoeren. Alleen nu kan dat, want het is bijna dag op dag twee jaar geleden dat mijn vriend verdween”, aldus Guinelli. (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio