Kristel Dielis en Sophie Schrevens van Biopharm brengen zorgverlening samen in het nieuwe gezondheidscentrum. 

Kristel Dielis en Sophie Schrevens van Biopharm brengen zorgverlening samen in het nieuwe gezondheidscentrum. © ram

Biopharm bouwt gezondheidscentrum met consultatieruimtes

Merksplas -

Op de plaats waar vroeger een Lidl-filiaal was aan de rotonde op Leest en Molenzijde in Merksplas zijn grote bouwwerken bezig. Apotheek Biopharm Merksplas gaat er begin volgend jaar een gezondheidscentrum openen. Naast een ruime apotheek komen er ook consultatieruimtes voor gezondheidswerkers.

Ronny van den Ackerveken

Biopharm is een keten van acht apotheken, waarvan eentje in de Schuttershofstraat in Merksplas. “Het gezondheidscentrum wordt het eerste in de regio en krijgt een oppervlakte van 680 vierkante meter”, legt Sophie Schrevens van Biopharm Groep uit. “We zien het gezondheidscentrum als een multidisciplinair gebouw waar een breed netwerk aan zorgverlening samenkomt. Er komen zes consultatieruimtes voor onder andere huisartsen, kinesisten, osteopaten en psychologen. Hoe meer verschillende diensten, hoe beter. Dat is ook voor de zorgverleners interessant.”

“De consultatieruimtes kunnen flexibel gebruikt worden. Het kan perfect dat in de voormiddag een huisarts patiënten ontvangt en in dezelfde ruimte ’s namiddags een kinesist zijn praktijk heeft. De bedoeling is om het gezondheidscentrum in het eerste kwartaal van 2022 te openen.”

Het gezondheidscentrum gaat begin 2022 open.

Het gezondheidscentrum gaat begin 2022 open. © rr

Laagdrempelig

Voor hoofdapotheker Kristel Dielis en haar team van Biopharm Merksplas wordt het binnenkort gemakkelijker werken. “Moderne technieken zoals een robot die helpt bij het uitpakken en het afleveren van de medicatie zorgen ervoor dat er meer tijd vrijkomt voor onze patiënten. Onze sterkste motivatie is immers farmaceutische zorg verlenen aan al onze patiënten. Op dit moment werken we met drie apothekers en drie assistenten. Binnenkort komt een vierde apotheker het team versterken.”

 

 © rr

“De goede bereikbaarheid en ruime parking van het gezondheidscentrum verhogen de toegankelijkheid voor iedereen. De laagdrempeligheid en het vertrouwen van de patiënt is voor ons prioriteit”, aldus Kristel Dielis. (ram)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio