©  Dirk Kerstens

Vierde ‘Paleisrun’ brengt ruim 36.000 euro op voor goede doelen

In de tuinen van het Antwerpse justitiepaleis is vrijdag een sponsorloop georganiseerd voor het goede doel. De vierde ‘Paleisrun’ bracht 30.500 euro op voor Kom op Tegen Kanker. De drankopbrengst, meer dan 6.000 euro, gaat naar een jeugdvoorziening in Chaudfontaine die heel wat schade opliep bij de watersnood in juli. De vorige editie van de Paleisrun bracht 25.000 euro op.

Bron: BELGA

De sponsorloop ging om 15 uur van start. Rechters, advocaten, parketmagistraten en medewerkers van Justitie trokken een wat meer sportievere outfit aan om rond het Vlinderpaleis te lopen voor het goede doel. Iedereen die voor Justitie werkt, kon deelnemen aan de Paleisrun. De lopers namen minstens één rondje van 800 meter voor hun rekening en wisselden elkaar af door een estafettestok door te geven. De balie van Antwerpen, het parket, het hof van beroep en verschillende rechtbanken namen deel. 

De wedstrijd duurde tot 19 uur. Een team van de balie had toen het meeste rondjes op de teller staan en won daarmee de wisseltrofee, net zoals bij de vorige editie. Het team Justitie wist het meeste geld in te zamelen. Na de finish is er nog tot 22 uur een afterparty in de tuin van het justitiepaleis. De drankopbrengst kan dus nog verder oplopen.

 

 ©  Dirk Kerstens

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio