© atv

Roofvogel doodt chihuahua in Zandhoven

Zandhoven -

In de buurt van Top Interieur in Zandhoven heeft een roofvogel een chihuahua gedood. Zijn baasje wil andere eigenaars van kleine honden verwittigen.

Amber Wilmsen en Sam Janssens zaten donderdag op hun terras in de straat Bisschoppenbos in Zandhoven wat te praten, toen ze boven hun hoofden vier roofvogels zagen vliegen. “We beseften niet dat ons hondje James Wilmsen niet bij ons zat. We hoorden hem blaffen en vervolgens weerklonk een scherp geschreeuw van de vogels.”

Toen Sam ging kijken, zag hij de chihuahua James dood op straat liggen met een gebroken nekje. Sam denkt dat de rondcirkelende vogels buizerds waren. Die durven ook weleens kippen mee te nemen. Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen gelooft echter niet dat een buizerd een hondje kan optillen en laten vallen op zo’n manier dat het zijn nek breekt. Buizerds vallen normaal geen hondjes aan. “Ik denk dat het eerder een ontsnapte arend is geweest.”

Het koppel is er het hart van in. Chihuahua James was een hulphondje voor Amber Wilmsens mentale ziekte. “James moest nog twee jaar worden en was een schat van een hondje.”

Chihuahua James was amper twee jaar oud. 

Chihuahua James was amper twee jaar oud. ©  rr

Het kleine hondje. 

Het kleine hondje. ©  kma

James in het crematorium. 

James in het crematorium. ©  rr

kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio