Met zijn fietstocht eerde Toon de oma’s Julia en Lisette. 

Met zijn fietstocht eerde Toon de oma’s Julia en Lisette. © Stijn Van de Sande

Toon Pellegrims zamelt bijna 5.000 euro in voor KOTK met fietstocht langs landsgrens

Mechelen -

Na een fietstocht van zo’n 1.500 kilometer langs de volledige Belgische landsgrens, kwam Toon Pellegrims vrijdagavond opnieuw aan in zijn thuisstad Mechelen. Op de Grote Markt werd hij opgewacht door vrienden en familie. Met zijn initiatief zamelde hij bijna 5.000 euro in voor Kom op tegen Kanker.

Stijn Van de Sande

Mechelaar Toon Pellegrims (22) begon vorige week maandag aan een fietstocht van ongeveer 1.500 kilometer langs de Belgische grens. Dat deed hij om geld in te zamelen voor Julia & Lisette, het familieteam voor de 1000km voor Kom op tegen Kanker dat werd opgericht om de oma’s Julia en Lisette te herdenken. Na een zware tocht werd hij vrijdag op de Grote Markt opgewacht door tientallen vrienden en familieleden.

“Ik heb enorm hard afgezien, maar het was fantastisch”, zegt Toon. “Het was echt een lastige uitdaging. De benen doen niet echt pijn, maar de vermoeidheid begon de afgelopen dagen wel te wegen, zeker omdat de laatste ritten erg lang waren. Ik kreeg ook zadelpijn en de knieblessure die mijn vorige poging in het water liet vallen, speelde af en toe op. Maar daartegenover stonden de mooie plekken die ik heb gezien. De mensen staan er niet altijd bij stil wanneer ze een verre reis maken, maar België is zo mooi.”

5.000 euro

Onderweg kwam Toon ook enkele hindernissen tegen. Zo bleef hij niet gespaard van materiaalpech. “Ik heb één lekke band gehad en mijn ketting heeft het ook eens begeven. Dus moest ik op zoek naar een fietsenwinkel. In Wallonië moesten we ook een stukje omrijden omdat de wegen niet berijdbaar waren door de overstromingen. Maar dat ben ik allemaal vergeten toen ik de Grote Markt opreed. Ik had echt niet verwacht dat zo veel mensen me zouden opwachten. Het heeft toch wat teweeggebracht.”

Nadat het eerste frisse en welverdiende pintje binnen was, maakte Toon ook het ingezamelde bedrag bekend. “We hebben 4.700 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker, maar er zijn nog steeds transacties in verwerking en ook brasserie Carlton schenkt nog een bedrag. Ik denk dat we rond de 5.000 euro zullen uitkomen. Dat is een fantastisch bedrag waarvan ik nooit had durven dromen.” (svds)

LEES OOK: Toon (22) fietst 1.500 kilometer rond België voor oma’s Julia en Lisette

Op de Grote Markt genoot Toon, omringd door vrienden en familie, van een frisse pint.

Op de Grote Markt genoot Toon, omringd door vrienden en familie, van een frisse pint. © Stijn Van de Sande

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio