©  BELGA

General manager Sven Jaecques ziet progressie bij Antwerp: “Maar zondag moet het er boenk op zijn”

Niet alleen het aanhoudende gedoe omtrent tribune 4 is balen. Ook het resultaat waarmee de Great Old uit Griekenland terugkeerde. General manager Sven Jaecques, die in tegenstelling tot voorzitter Paul Gheysens met de Antwerp-delegatie meereisde, blikt terug op de solide prestatie tegen Olympiacos en vooruit naar zondag: “De uitleg van ‘je moet het wat tijd geven’ is voorbij.”

Diederik Geypen

LEES OOK: Tribune 4 nog steeds niet volledig open voor Antwerp-Seraing: “Het doel is 22 september”

Van woensdag tot vandaag vertoefde Jaecques drie dagen lang tussen spelers en staf, en maakte hij van de gelegenheid gebruik om de partij tegen Olympiacos in detail te herbekijken. Met dank aan het betere knip- en plakwerk van de Antwerpse analisten was hij er op een goed halfuur door. “We hebben opnieuw een stap voorwaarts gezet”, stelde Jaecques vast. “We stonden goed, creëerden kansen en gaven er minder weg dan in de vorige duels. Verliezen had nóóit mogen gebeuren.”

Ondanks de goede prestatie bleef RAFC puntenloos achter. Kon de voorzitter, die opvallend in de luwte bleef donderdag, door dat resultaat heen kijken? “Laat ons zeggen dat ik de voorzitter vandaag nog niet heb gezien. Na de wedstrijd zat hij net als ons in de fase van ‘verdoeme’. Het is een verstandige vent, die weet wat hij moet doen om druk te zetten, en wanneer het beter is om zich afzijdig te houden.”

De matchen volgen elkaar nu razendsnel op. Zondag wacht alweer Seraing in de eigen competitie, waarin Antwerp met een 8 op 18 aan een inhaaljacht bezig is. “Na die start met 0 op 6 tegen Mechelen en Kortrijk zei iedereen: ‘Zo erg is dat niet’. Maar dat is het absoluut wél. Met de vele wijzigingen zaten we niet in de makkelijkste situatie, maar de uitleg van ‘je moet het wat tijd geven’ is voorbij. We gaan niet rond de pot draaien: zondag moet het er boenk op zijn. Spelers en coach vinden stilaan wat stabiliteit. Dat is nodig om wedstrijden ook te winnen. Want wat mij betreft: eerst winnen, en vervolgens goed voetbal. Niet omgekeerd.”