Schepen Ivo Andries (rechts naast bord) rijdt de tocht van 40 kilometer mee in.

Schepen Ivo Andries (rechts naast bord) rijdt de tocht van 40 kilometer mee in. © Chris Van Rompaey

WK-borden tonen drie mooie fietsplekken in Lier

Lier -

Ter gelegenheid van het WK wielrennen in Vlaanderen zijn op veel plaatsen mooie fietsplekken aangeduid. In Lier vind je er drie.

“Het is zover: van 18 tot en met 26 september mogen we in Vlaanderen het WK wielrennen verwelkomen voor zijn honderdste verjaardag. Een groot feest, want de koers komt thuis. Met ‘de koers komt thuis’ barst de WK-gekte in ons land helemaal los en zijn er overal in Vlaanderen tal van acties op poten gezet in het teken van de fiets. Voor één van de acties zijn er in heel Vlaanderen WK-punten aangeduid: dit kunnen mooie fietsplekken zijn, maar ook zware hellingen of meedogenloze kasseistroken”, zegt schepen van Sport Ivo Andries (Open Vld).

“In Lier vind je er drie. We kozen de Fortweg als meedogenloze kasseistrook, de Nazaretdreef als mooiste fietsplek en de brug van de Berlaarsesteenweg als helling. Op deze drie locaties plaatsten we WK-borden, zodat alle passanten dit kunnen zien en eventueel kunnen deelnemen aan de bijbehorende fotochallenge van Sport Vlaanderen.”

“Onze sportdienst stippelde bovendien twee routes uit die langs de WK-punten van Lier en omgeving lopen. Een route van 54 kilometer passeert aan de WK-punten van Lier, Duffel, Bonheiden en Putte en een route van 40 kilometer voert je langs de WK-punten van Lier, Berlaar, Gestel en Kessel. (cvr)

 

 © Chris Van RompaeyMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio