De kleuters van Sint-Cordula namen pas onlangs hun intrek in dit nieuw schoolgebouw.

De kleuters van Sint-Cordula namen pas onlangs hun intrek in dit nieuw schoolgebouw. © JAA

Laat coronaoffensief in Sint-Cordula-kleuterschool: al vijf klassen in quarantaine

Schoten -

Drie klassen van de Sint-Cordula-kleuterschool zitten thuis in quarantaine. Dinsdag worden die 55 kindjes collectief opnieuw getest. Dat geldt ook voor alle juffen en vrijwillige medewerkers, die preventief getest worden.

Jan Auman

De kleuterschool van Sint-Cordula, die het voorbije anderhalf jaar geen enkele besmetting had genoteerd, krijgt het in de staart van de pandemie plots zwaar te verduren. “Eerder dit schooljaar moesten we na enkele besmettingen al twee klassen thuis laten. Die zijn inmiddels teruggekeerd, maar nu moeten we weer drie andere klassen weren van school. Heel vervelend”, is directeur Gryt Rombouts geschrokken van het late coronaoffensief.

De directeur benadrukt dat zij en haar team de voorschriften nog altijd strikt naleven. “Onze juffen dragen een mondmasker in de gangen. De tafels in de personeelskamer staan ver uiteen en we wassen onze handen voortdurend. We weten ook niet hoe het virus is binnengekomen”, staat Rombouts voor een raadsel.

Dinsdag komt een testbus van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen naar de pas verhuisde kleuterschool op de hoek van de Curielaan en Rodeborgstraat. “Dan worden niet alleen de kindjes van de drie klassen die nu thuis zitten opnieuw getest. We maken van de gelegenheid gebruik om ineens ook alle juffen, meesters en de mannen en vrouwen die ons helpen bij de voor- en nabewaking preventief te testen. We willen het risico op een verdere uitbreiding van de cluster vermijden”, besluit Gryt Rombouts. ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio