10 tot 15% van de stedelijke kinderbegeleiders zit thuis door corona. 

10 tot 15% van de stedelijke kinderbegeleiders zit thuis door corona. © rr

Aanpassing openingstijden kinderopvang door corona

Antwerpen -

De stedelijke kinderopvang past de openingstijden aan door het wegvallen van kinderbegeleiders als gevolg van corona. 10 tot 15% van de personeelsleden zit thuis met lichte symptomen of in quarantaine.

Door de strenge coronamaatregelen komt de dienstverlening in de stedelijke kinderopvang in gedrang. In plaats van de kinderopvang te moeten sluiten, is verkozen om de openingstijden aan te passen. Normaal zijn die open tussen 7 en 18 uur, maar dat zal vanaf maandag wijzigen naar tussen 8 en 17 uur. Deze aanpassing geldt voor vijf weken.

“We zochten een oplossing met een zo’n laag mogelijke impact voor de ouders”, zegt Nabilla Ait Daoud (N-VA), Antwerps schepen van Kinderopvang. “De gezondheid van de kinderen primeert. Sluiten zou veel ouders in de problemen brengen. Bovendien is het belangrijk dat de kinderen vertrouwde gezichten blijven zien.”

Het vinden van vervangers voor de weggevallen kinderbegeleiders is niet eenvoudig.

“We hebben gekwalificeerd personeel nodig en werken in de kinderopvang is een knelpuntenberoep”, zegt Ait Daoud. “Toch blijven we volop zoeken.”

Het is de eerste maal dat over heel de stedelijke kinderopvang nu de openingstijden worden aangepast. Het probleem kinderbegeleiders speelt niet alleen in Antwerpen, ook andere steden, zoals Leuven en Gent hebben er mee te kampen.  svw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio