Wim Verhoeven en Lu Buylinckx startten tien jaar geleden met de Highland Games op Overbroek Kermis. 

Wim Verhoeven en Lu Buylinckx startten tien jaar geleden met de Highland Games op Overbroek Kermis. © RR

Op het nippertje groen licht voor Highlandgames op Overbroek Kermis

Overbroek -

Veel mannen in Schotse rokken zondag in Overbroek nu de gemeente groen licht heeft gegeven voor de Highlandgames. Overbroek Kermis start vanavond en morgen met twee bals, voor de krachtpatsers zondag aan het werk kunnen. Veertien clans schreven zich al in.

Het was tot vorige week onzeker of de Highlandgames dit jaar wel konden plaatsvinden. Maar op de terreinen naast basisschool Klavertje 3 in de Sint-Willibrordusstraat belooft het opnieuw een straffe zondag te worden. “We zijn erg blij dat we dit met het covid safe ticket kunnen organiseren. We hadden ons wel voorbereid, maar toen we groen licht kregen, moesten we toch snel schakelen”, bekent Wim Verhoeven van het Kermiscomité.

De sterkste moet niet altijd winnen.

De sterkste moet niet altijd winnen. © Elke Lamens

Het was overigens Wim die tien jaar geleden de Highlandgames naar Overbroek bracht. “Samen met sportvriend Lu Buylinckx van volleybalclub Overvoc zochten we een nieuwe invulling voor de zondag van Overbroek Kermis. Voordien was dat touwtrekken, maar steeds vaker moesten die teams naar internationaal touwtrekkampioenschappen en kwam er minder volk naar Overbroek.”

De Highlandgames zijn grote publiekstrekker op Overbroek Kermis.

De Highlandgames zijn grote publiekstrekker op Overbroek Kermis. © Elke Lamens

Het eerste plan om een beachvolleybaltoernooi te organiseren maakte al snel plaats voor Highlandgames, die uitgroeiden tot een hoogdag. “Eigenlijk is het een mengeling van Highlandgames en volksspelen. Het moet voor iedereen toegankelijk zijn. We merken de laatste jaren dat er zich ook steeds meer vrouwen- en gemengde teams inschrijven. De sterkste moet immers niet altijd winnen. Dat is een leuke evolutie.”

Steeds meer vrouwen en gemengde teams op Highlandgames.

Steeds meer vrouwen en gemengde teams op Highlandgames. © Elke Lamens

Aangezien iedereen een covid safe ticket moet kunnen voorleggen, kunnen de spelen op een normale manier doorgaan. Er zijn ook twee in- en uitgangen. Acht personen scannen ter plaatse de tickets. Zo kan de hoogdag van Overbroek Kermis zondag toch nog doorgaan.

(ella)

Facebook Overbroek Kermis
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio