De winnende cheerleaders van 5 en 6 Verzorging met hun eveneens verklede leerkrachten Liesbeth Van Camp en Veerle Veron en op de achtergrond sportleerkracht Steven Gys.

De winnende cheerleaders van 5 en 6 Verzorging met hun eveneens verklede leerkrachten Liesbeth Van Camp en Veerle Veron en op de achtergrond sportleerkracht Steven Gys.© JAA

Cheerleaders, boeren en ‘oudjes’ kleuren Hamagrun

‘s-Gravenwezel/Schilde -

Zoveel mogelijk rondjes lopen op de atletiekpiste in de gekste pakken. Dat is het onverwoestbare recept van de Hamagrun. “Heerlijk dat we dit na de afgelasting van vorig jaar vrijdag opnieuw konden organiseren”, aldus Steven Gys, één van de organiserende sportleerkrachten.

En hij was niet de enige die zichtbaar genoot van het spektakel, dat het Heilig Hart van Maria-instituut voor de 21ste keer organiseerde als schoolsportdag met speciale aandacht voor teambuilding. 520 leerlingen beleefden een sportieve, maar vooral ook vrolijke namiddag op één van de vele, mooi in het groen gelegen buitensportvelden van de school. In het midden gaf de meest muzikale leerling van achter zijn dj boot het tempo aan met luide pompende beats en feestelijke deuntjes.


 

 © JAA

Olympische records werden er niet gebroken op de piste van Heilig Hart, maar de leerlingen en hun leerkrachten, die zich ook van hun sportiefste kant lieten zien, deden allemaal hun best in de aflossingswedstrijd. De eer van de klas stond op het spel. Die kon ook worden verdedigd door zo fraai mogelijk voor de dag te komen. De meiden van 7 Verzorging waren duidelijk voor die prijs gekomen. Deze cheerleaders leken zo vanuit een Amerikaans stadion naar ’s-Gravenwezel te zijn geflitst.

Dit zijn niet de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Lodewijk, maar de aan de Hamagrun deelnemende leerlingen van 5 en   6 Verzorging. Zij braken geen snelheidsrecord...

Dit zijn niet de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Lodewijk, maar de aan de Hamagrun deelnemende leerlingen van 5 en 6 Verzorging. Zij braken geen snelheidsrecord...© JAA

“Ik was het die met dit cheerleaders-thema voor de dag ben gekomen”, vertelt Lara Vermeir. “We zijn de pakjes speciaal gaan kopen. Misschien dat we ze later nog wel eens kunnen dragen bij de viering van onze laatste honderd dagen op deze school. Tof ook dat naast onze enige jongen Sil, die zich als een stoere American football-speler verkleed heeft, ook de leerkrachten Veerle Veron en Liesbeth Van Camp zich als cheerleader hebben verkleed.”

Koeien

Wanneer we met coördinator Hilde Verrijkt de piste afstappen, passeren we de gekste deelnemers: hoogbejaarden achter een looprek, boer Niels en zijn koeien van klas 6 sociaal techniek wetenschappen, cowboys, Rode Duivels, boeven,…

Boer Niels Claeys en zijn gezelschap, waaronder enkele koeien.

Boer Niels Claeys en zijn gezelschap, waaronder enkele koeien. © JAA

“We zijn als schoolgemeenschap erg gehecht aan dit bonte evenement. Het is telkens één van de hoogtepunten van het schooljaar. Een goed doel is er niet verbonden aan deze aparte sportdag. Gewoon enkele leuke uren met elkaar, klasoverschrijdend doorbrengen. Dat is na de coronatijd al heel wat”, aldus Hilde Verrijkt.

We zaten trouwens juist met onze pronostiek. Lara, Ynte en de andere American cheerleaders van 7 Verzorging wonnen de oorkonde voor leukst verklede klas. De fusieploeg 5 en 6 Techniek Wetenschappen bleken met 114 rondjes de beste sportieve prestatie geleverd te hebben. In totaal liepen alle Heilig Hart-leerlingen samen gedurende zo’n twee uur 2806 rondjes. ( jaa)


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio