De nieuwe ontsluitingsweg komt tegenover de Frankenweg, tussen de huisnummers 350 en 358. 

De nieuwe ontsluitingsweg komt tegenover de Frankenweg, tussen de huisnummers 350 en 358. © Chris Van Rompaey

Bouwaanvraag ingediend voor 26 appartementen achter woningen Lispersteenweg

Lier -

Projectontwikkelaar Retrabouw wil in Lier tussen de Lispersteenweg en de Kleine Nete 26 appartementen bouwen. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 9 oktober.

Het perceel dat Retrabouw wil ontwikkelen, ligt achter de woningen van de Lispersteenweg met huisnummers 358 tot 386. Links grenst het perceel aan de winkelsite Aldi-Bristol. De vijver blijft behouden, het appartementsgebouw komt er rechts naast te liggen.

 

 © Google

De aanvraag voor de omgevingsvergunning omvat het slopen van een tuinberging en het bouwen van een meergezinswoning met 26 appartementen. Er komt een nieuwe gemeenteweg die het binnengebied vanuit de Lispersteenweg ontsluit.

De gelijkvloerse verdieping van het appartementsgebouw doet volledig dienst als parkeergarage voor 34 auto’s en 78 fietsen. Het gebouw zal drie bouwlagen tellen aan de kant van de Lispersteenweg, oplopend tot zes ter hoogte van het jaagpad naast de Kleine Nete. De volledige lengte van het gebouw bedraagt 74 meter, inclusief een groenheuvel, op de benedenverdieping en bijna 57 meter op de verdiepingen.

Op het perceel bevinden zich heel wat bomen. Langs de noordelijke en oostelijke perceelsgrens kunnen deze volledig behouden blijven.  (cvr)

 

 © GoogleMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio