©  Facebook UAntwerpen

Einde van een tijdperk: feestzalen Campus Drie Eiken sluiten definitief de deuren

Wilrijk, Antwerpen -

Het Biokot, de Konijnenpijp, de Hangar en de Spoed: de feestzalen op campus Drie Eiken sluiten definitief de deuren. Dat heeft de UAntwerpen bekendgemaakt op Facebook. Laura Razenberg, preses van ASK Stuwer, de overkoepelende vereniging van de buitencampus, vindt het heel jammer. “Het fort was het is het middelpunt van ons studentenleven”, zegt ze.

Saar Van Olmen

De zalen waren jarenlang een belangrijke plek voor de studenten van de buitencampus. “De zalen waren door corona al even gesloten, maar we wilden vanaf 20 september opnieuw starten met evenementen”, zegt Razenberg. “Het was jaren een plek van traditie, en het is dan ook een treurige, harde beslissing die gemaakt is om ze volledig te sluiten.”

“Het is onmogelijk om de zalen – letterlijk ingegraven in Fort VI – in regel te brengen met de wettelijke normen rond onder meer luchtkwaliteit. UAntwerpen knoopt gesprekken aan met zaaleigenaars in de omgeving van de campus om zo alternatieve locaties te vinden.” Dat laat de UAntwerpen weten via Facebook.

Razenberg vindt het vooral jammer omdat het leven na corona weer begint. “We hebben anderhalf jaar met onze vingers zitten draaien. We kregen vorige week nog het nieuws dat als alle testen goed zouden zijn, we volgende week weer mochten feesten. Maar dan is de UAntwerpen ons eerder deze week komen vertellen dat de testen in de gebouwen niet goed waren en dat de beslissing genomen moest worden. De hele agenda kan de vuilnisbak in. Dat is enorm treurig.”

De gebouwen in het Fort VI waren volgens de preses een plek waar iedereen samenkwam. “Iedereen kent het daar. Facebookpagina UAntwerpen Confessions (een pagina waarop studenten grappige verhalen posten, red.) staat trouwens vol met herinneringen aan de zalen.”

Daarnaast hebben de studenten in Wilrijk weinig om op terug te vallen. “Wij hebben hier niets anders”, zegt Razenberg. “Naar Antwerpen gaan is moeilijk, want dan moeten we veertig minuten fietsen, en betalen we dan nog eens 3 euro voor een pint.”

Een einde van een tijdperk, dus. De studenten geven alvast een treurige boodschap mee: “You will be missed.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio