De politie voert geregeld drugscontroles uit in de scholen van Geel. 

De politie voert geregeld drugscontroles uit in de scholen van Geel. © politie GLM

Politie controleert 103 scholieren op drugsbezit

Geel

De politie controleerde vrijdag in de secundaire school Sint-Maria op de Pas in Geel 103 scholieren op het drugsbezit. De drugshond reageerde positief bij zes leerlingen.

De politie werkte voor de controles samen met de schooldirectie. “In totaal werden 103 leerlingen en zes leerkrachten van verschillende klassen gecontroleerd”, zegt Pieter Hendrickx, commissaris van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. “Hiervoor werden drugshonden ingezet om de schooltassen en kledij te controleren. Een van de honden reageerde positief bij zes leerlingen. Dat er bij hen ook effectief sprake is van drugsbezit of -gebruik is niet noodzakelijk het geval, maar wordt voort onderzocht.”

De secundaire scholen hebben samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles in de scholen kunnen plaatsvinden. “De actie van vandaag vond plaats in het licht van het sensibiliserend plan en vloeit niet voort uit concrete problemen”, benadrukt Pieter Hendrickx. “De controleactie verliep zeer vlot en nam twee lesuren in beslag.” De lokale politie zette veertien medewerkers in en kreeg bijstand van twee agenten met een drugshond van de federale politie. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio