De initiatiefnemers achter Bardok in de cafetaria van het zwembad Geerdegemvaart. 

De initiatiefnemers achter Bardok in de cafetaria van het zwembad Geerdegemvaart. © Stijn Van de Sande

Cafetaria van zwembad Geerdegemvaart heropent als Bardok

Mechelen -

De cafetaria van het zwembad Geerdegemvaart is opnieuw open voor het publiek. Bardok, zoals de zaak voortaan heet, zal geleid worden door een vijftal buurtbewoners. Zij willen van de cafetaria een trekpleister voor de hele wijk maken. De zaak biedt ook plaats aan het concept Sundry Seeds, dat jonge ondernemers kansen geeft.

Stijn Van de Sande

Het idee voor Bardok kwam van buurtbewoners Joost Bert, Ruth Cloet, Anneke Verbelen, Kim Peeters en Sooki Monheim. “Tijdens de coronawandelingen en gesprekken aan de schoolpoort, kwam de situatie van de cafetaria regelmatig aan bod”, zeggen ze. “We vonden het jammer dat er niets gedaan werd met een zaak die zo veel potentieel heeft. Uiteindelijk hebben we zelf actie ondernomen en ons kandidaat gesteld voor de concessie.”

Slechts een tweetal weken voor de deadline startten de buurtbewoners met het uitschrijven van hun concept. “Toen we uiteindelijk de goedkeuring kregen, was het wel even slikken”, klinkt het. “Want plots werd het idee echt concreet. Maar we hebben heel veel zin om er in te vliegen en van Bardok een echte trekpleister voor de hele buurt te maken. Iedereen moet hier binnen en buiten kunnen lopen en met zicht op het zwembad of de speeltuin genieten van een drankje of een hapje.”

Sundry Seeds

Daarvoor rekent Bardok onder andere op Sundry Seeds, een project van Joker-ESF. Dat project biedt beginnende culinaire ondernemers de kans om op een laagdrempelige manier van start te gaan. Nadat Sundry Seeds vorig jaar van start ging in de bibliotheek Het Predikheren, maakt het nu de overstap naar Bardok. Verder zal je in de cafetaria ook terechtkunnen voor gerechten zoals een spaghetti of een croque.

Bardok is voorlopig geopend van woensdag tot en met zondag. Op weekdagen vanaf 12u en in het weekend vanaf 9u. Die openingstijden kunnen de komende weken wel nog wat aangepast worden. Als alles volgens plan verloopt, blijft Bardok vijf jaar geopend. Daarna lopen de vergunningen voor het zwembad af. Die worden door de stad niet verlengd met het oog op de geplande afbraak van ‘De Nieuwen Dok’. (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio