©  rr

Carla Antens en Raoul Pena brengen de smaak van Spaanse vis naar ’t Stad. ©  RR

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail: Carla Antens en Raoul Pena brengen de smaak van Spaanse vis naar ’t Stad.

Casa Conservas op Varkensmarkt doet het met vis in blik: “Een delicatesse in Spanje”

Antwerpen -

Een tweetal weken nu schittert er een nieuwe horecazaak op de Varkensmarkt. Visrestaurant Casa Conservas zorgt voor nieuw leven op de markt en wil dat ook doen met vis…uit blik. Van ansjovis, over sardientjes en makreel tot tonijn.

Saskia Castelyns

Carla Antens (53) gaat geregeld een vriendin bezoeken in Portugal. “Ik ben helemaal weg van het land en deed daar mijn inspiratie op. Je hebt er nog zoveel van die typische tapasbarretjes met vis in blik met een lekker wijntje erbij. Telkens dacht ik: ‘dat moet bij ons toch ook werken’. Et voila.”

Veel getwijfel later, zag Casa Conservas het levenslicht. “We hadden ons geen betere start kunnen dromen.” Zelf omschrijven Carla en haar vennoot Wim Schuur (51) hun zaak als volgt: “Wij serveren vis met een verhaal en de smaak van nostalgie. In een vriendelijke setting. Met een vette knipoog naar Spanje en Portugal.”

Dat is Casa Concervas, een wijn-, sherry- en tapasbar waar je de ziel van het zuiden proeft. De ster van de tapas en gerechten? Vis uit blik. “Of beter: ingeblikte cultuur”, zegt Carla. “Want in Spanje en Portugal zijn die visconserven een delicatesse. Echte smaak- en vitaminebommen die zich lenen tot de heerlijkste hapjes en gerechten. Ook onze wijnen en sherry’s zijn een feestje voor je smaakpapillen.”

© RR

Ook slaatjes

Niet alleen willen ze met Casa Conservas vis in het algemeen wat meer leven inblazen, ook het concept met de conserven was vroeger een hit bij ons. “Veel jongeren weten dat niet meer”, zegt Carla. “Ik weet nog heel goed dat sardientjes uit blik een lekkernij was bij m’n grootouders.”

Geen zin in vis? Er is wel een alternatief voor wie het toch niet zo voor die degustatiebordjes met ansjovis, sardientjes, makreel tot tonijn heeft. “We serveren het broodje ‘difana’ met varkensvlees, maar ook slaatjes en hamburgerbroodjes met vis.”

Leuk weetje: Raoul Pena werkt in Casa Conservas en is een Spanjaard die jaren in het bekende restaurant Galicia op de Paardenmarkt stond. “Het is hier altijd een beetje vakantie”, gaat Carla verder, want alle talen worden door elkaar gesproken.

Tweede filiaal?

Het pand op de Varkensmarkt is eigendom van Wim. En als het concept van Casa Conservas aanslaat, zit er al in tweede vestiging in de pijplijn.

Varkensmarkt 1, 2000 Antwerpen, www.casaconservas.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners