De leerlingen van de jubilerende school aan het feest. 

De leerlingen van de jubilerende school aan het feest. © JW

OLVI start viering 20-jarig bestaan van gefuseerde school

Boom -

In 2001 fuseerden de secundaire scholen het Onze-Lieve-Vrouwcollege en de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie tot het huidige Onze-Lieve-Vrouwinstituut (OLVI). Om dit te vieren organiseerde het schoolbestuur op vrijdag 17 september een eerste feestdag.

 

Met het Onze-Lieve-Vrouwcollege voor jongens en de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie voor meisjes ontstond ruim honderd jaar geleden een onderwijstraditie voor leerlingen van het middelbaar onderwijs. Twintig jaar geleden werd beslist om beide scholen onder één noemer samen te laten gaan als het huidige Onze-Lieve-Vrouwinstituut (OLVI).

De aanzet werd zelfs twee jaar eerder genomen via de fusie van de basisscholen het Onze-Lieve-Vrouwcollege en de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie. Deze kregen de naam OLVI De Kade gelegen aan de Kaai in het centrum van Boom en satellietschool OLVI De Reuzenboom gelegen aan het park. Twee jaar later volgden de middelbare scholen die gemend onderwijs aanboden.

Feest in het park

Het schoolbestuur wou dit jubileum niet ongemerkt laten voorbijgaan. Op vrijdag 17 september stonden enkele feestelijke activiteiten gepland. De kleuters en leerlingen van de beide basisscholen worden getrakteerd op een circusvoorstelling en mochten genieten van een ijsje in de loop van de dag.

Waar is da feestje? In Boom is da feestje!

Waar is da feestje? In Boom is da feestje! © JW

In de namiddag werden de lessen geschorst in het secundair onderwijs en trok de voltallige school naar het park van Boom. Daar werden de leerlingen en leerkrachten getrakteerd op een eigen festival in samenwerking met de Kaaimannen. ’s Avonds volgde een receptie voor personeelsleden en genodigden waaronder ook Lieven Boeve directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Nieuw logo


 

“Het hele schooljaar zal 20 jaar OLVI trouwens in de kijker staan”, zegt Sigrid Paesschierssens. “Zo komen we naar buiten met een nieuw logo. Verder is een nieuwjaarsreceptie voor oud-collega’s op 14 januari voorzien en ook op de opendeurdag en oud-leerlingenavond op 12 maart staat onze 20-jarig bestaan centraal.”  (JW)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio