Vrijwilligers van “Zij die het doen” ruimden vorig jaar

Vrijwilligers van “Zij die het doen” ruimden vorig jaar© evdw

World Cleanup Day : zwerfvuil opruimen langs Antitankgracht

Regio -

Voor de vierde editie van World Cleanup Day bundelen verschillende partners in Vlaanderen, de krachten samen. GroenRand is een van hen en focust op de Antitankgracht, een ‘groen snoer’ van 33 kilometer tussen Oelegem en Berendrecht.

Lokale partners Mooimakers Zoersel/Schilde, Zwerfvuilruimers uit Brasschaat, Velt Brasschaat en “Zij die het doen” uit Stabroek en Kapellen slaan de handen zaterdag 18 september in elkaar. GroenRand stelt de actie in het teken van ‘de combinatie van zwerfvuil en wilde dieren’.

Zwerfvuil dat wordt achtergelaten langs wegbermen, parken, bossen en natuurgebieden kan een gevaar zijn voor wilde dieren. Geregeld worden natuurhulpcentra geconfronteerd met slachtoffers van zwerfvuil. Watervogels raken verstrikt in rondslingerende visdraad of dieren kwetsen zich omdat ze restjes uit blikjes of bokalen willen eten.

Slachtoffertje van zwerfvuil.

Slachtoffertje van zwerfvuil. © www.natuurhulpcentrum.be

“Mensen bewust maken over de zwerfvuilproblematiek lijkt voor GroenRand het enige redmiddel om het probleem aan te pakken. Daarom voegt de organisatie mee strijd tegen zwerfvuil”, zegt Sky Rymenants van GroenRand.

“Het jaar 2021 is het jaar van de otter, tevens het symbool van GroenRand. Niet enkel sporen van de otter werden de voorbije jaren aan de Antitankgracht teruggevonden, ook bevers en boommarters werden gespot. De boommarter is in de Lage Landen een zeldzame verschijning. Om aandacht te vragen voor deze zeldzame soort, roept GroenRand 2022 uit tot het jaar van de boommarter”, geeft Sky Rymenants nog mee.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio