Jos Smos tussen de twee nieuwe leden van Katastroof, Wout Stout en Eli Droge Keli. 

Jos Smos tussen de twee nieuwe leden van Katastroof, Wout Stout en Eli Droge Keli. ©  Facebook Katastroof

Katastroof stelt nieuwe leden voor, oude Facebookpagina offline gehaald

De wissel van de wacht verloopt snel bij Katastroof. Eerder deze week stapte frontman Zjuul Krapuul na 44 jaar uit de Antwerpse band. Via sociale media werden vrijdag Wout Stout en Eli Droge Keli voorgesteld als nieuwkomers naast het enige overblijvende originele groepslid Jos Smos.

Katastroof is dood, lang leve Katastroof. Zo is de bewogen afgelopen week voor de Antwerpse band best samen te vatten. Mede-oprichter Zjuul Krapuul liet dinsdag weten niet in een groep te willen spelen samen met Eli, de zoon van zijn collega Jos ‘Smos’ Hermans. Drie dagen later is Eli Droge Keli via sociale media toch voorgesteld als nieuwbakken groepslid. Bij de band was een plek vacant nadat eerder dit jaar ook al Stef ‘Bef’ Boers de groep verliet.

LEES OOK:

• Stef Bef stapt definitief uit Antwerpse cultgroep Katastroof

• Zjuul Krapuul verlaat na 44 jaar Antwerpse muziekgroep Katastroof

Eli Hermans is als zanger, gitarist en bassist al jaren actief in de Antwerpse muziekscène, onder meer als frontman van de rockbans iXina en Quatsch. Als zoon van is Eli bovendien vertrouwd met het repertoire van Katastroof. Naast Eli hijst na enkele audities ook Wouter Potters, alias Wout Stout, zich aan boord. “Ik had mijn entree in de Antwerpse volksmuziekscène wel iets minder stormachtig voorgesteld. Fucking veel goesting om te laten zien en horen dat Katastroof leeft”, liet hij via Facebook weten.

Boegeroep?

Ondertussen lijkt de nieuwe personeelsbezetting van Katastroof ook tweedracht te zaaien. Zowel voor als achter het podium. De beheerders van de oude fanpagina op Facebook haalden deze (tijdelijk?) offline. Daardoor zijn ongeveer 20.000 katastrofale foto’s van de laatste vijftien jaar niet meer beschikbaar. Ook onder de fans zit het er bovenarms op. Enerzijds is er een grote groep die Katastroof 2.0 alle succes toewenst. Anderzijds zijn er fans, vaak van het eerste uur, die menen dat het zonder Zjuul nooit meer zal worden wat het was. Een aantal van die diehards roept op om Katastroof op hun eerste concert, zaterdag 2 oktober in dancing De Toverfluit, te trakteren op boegeroep.

Hoe het ook zij: “Jos, Wout en Eli volharden in hun ontwikkelingshulp en veroveren nog steeds territorium. Jongere generaties blijven de muziek van Katastroof ontdekken en trekken in groeiende meutes naar optredens van de ondertussen legendarische groep. De tand des tijds is kansloos: Katastroof klinkt strijdvaardiger dan ooit”, meldt de nieuwe Facebookpagina Katastroof.antwaarpse.volksgroep. Voor wie nog volgen kan.  Stefan Laenen

Vastgoed

Jobs in de regio