Net als vorig jaar geen Memorial Rik Van Steenbergen of Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Voor het tweede jaar op rij zal er geen Memorial Rik Van Steenbergen of Sluitingsprijs Putte-Kapellen worden georganiseerd. Beide wielerwedstrijden worden geschrapt, zo raakte vrijdag bekend.

Bron: BELGA

De Memorial Rik Van Steenbergen (slotmanche van de Bingoal Cycling Cup) stond op zondag 10 oktober geprogrammeerd, de Sluitingsprijs twee dagen later. 

Boosdoener is nog steeds de coronapandemie. Volgens de organisatoren is het in de huidige omstandigheden nog steeds niet mogelijk deze wedstrijden in optimale conditie te laten doorgeen. Dit wegens de zovele reglementeringen in verband met de pandemie.

“Wij hebben zo lang mogelijk gewerkt aan een nieuwe uitgave van zowel de Memorial Rik Van Steenbergen als de Sluitingsprijs Putte-Kapellen maar het is duidelijk geworden dat wij beide wielerwedstrijden ook dit jaar moeten annuleren”, meldt organisator Ben Simons die onder andere ook nog de Schaal Sels Merksem en de Antwerp Port Epic in zijn portefeuille heeft zitten. 

“Als je de reglementen die nu nog de dienst uitmaken letterlijk neemt is het heel moeilijk om grote evenementen te laten doorgaan op de openbare weg. Beide koersen trekken steevast een pak volk. Het was quasi onbegonnen werk om alles in de juiste banen te leiden en te kanaliseren”, zegt Simons. “Wij kunnen niet organiseren met een Covid-Safe ticket. Wij hopen er volgend jaar echter weer te staan met beide koersen. Indien de omstandigheden het toelaten natuurlijk. Het is spijtig dat wij deze beslissing moeten nemen maar we denken dat het de enige manier is. Wij willen van beide koersen een volksfeest maken en dat ook zo houden. In de huidige condities kon dat niet. Bovendien is de Sluitingsprijs een wedstrijd die de grens over trekt. De reglementering in Nederland is nog anders dan in België. Dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op.” 

Dries De Bondt blijft zo de laatste winnaar van de Memorial Rik Van Steenbergen, de Nederlander Piotr Havik is dat voor de Sluitingsprijs. 

Het kampioenschap van Vlaanderen van vandaag/vrijdag is dan meteen ook de laatste manche van de Bingoal Cycling cup. Normaal gezien figureerde de Memorial Rik Van Steenbergen als afsluiter van dit regelmatigheidscriterium.