World Cleanup Day komt dit jaar naar Edegem en Borsbeek. 

World Cleanup Day komt dit jaar naar Edegem en Borsbeek. © Patrick De Roo

Burgers verzamelen zwerfvuil tijdens World Cleanup Day

Borsbeek, Edegem, Hemiksem -

Tijdens World Cleanup Day trekken vele burgers zaterdag en sommigen ook op zondag er op uit om zwerfvuil te gaan verzamelen. Ze doen dit samen met inwoners van 180 andere landen in de wereld. In de Antwerpse zuidrand zijn eveneens een paar initiatieven.

Zelfs tijdens de afgelopen week werd reeds aandacht besteed aan het milieu met enkele zwerfvuilacties. Zo gaf de gemeentelijke basisschool Het Klaverbos uit Hemiksem aan dat iedere klas een deel van de speelplaats en van de schoolomgeving opruimde.

Transitie Borsbeek breidt zaterdag een vervolg aan de actie van vorig jaar. Om 10 uur worden de inwoners op het basketbalplein van het gemeentepark in De Robianostraat verwacht. Gedurende twee uur kunnen ze mee op pad om zwerfvuil te verzamelen. Vuilniszakken, knijpers en handschoenen zijn voorzien.

Gemeenteplein

In Edegem schaart het gemeentebestuur zich voor de eerste maal achter een grote opruimactie. De officiële start wordt om 11 uur aan het Gemeenteplein gegeven. De Edegemnaren worden uitgenodigd om tot 16 uur in hun straat of wijk zwerfvuil te verwijderen.

Deze acties werden aangegeven bij Mooimakers maar er kunnen lokaal zeker nog andere mensen een initiatief nemen. (fisp)