Basisschool Sint-Calasanz wint wedstrijd rond verkeersveiligheid

Hoevenen -

Stabroek engageert zich om de verkeersveiligheid en -leefbaarheid in alle woonwijken te verbeteren en organiseerde een wedstrijd voor basisscholen. De 1ste jaars van Sint-Calasanz wonnen met een origineel filmpje.

Zeppe & Zikki zijn de centrale figuurtjes en mascottes die kinderen informeren over verkeersveiligheid. Het duo was vrijdagmiddag te gast in basisschool Sint-Calasanz. Dat komt omdat de school de gemeentelijke wedstrijd rond verkeersveiligheid heeft gewonnen. Ann Jonckheere en Elke Peeters, directie van de school : “Alles in het filmpje draait rond het dragen van fluohesjes. We vinden het heel belangrijk dat onze kinderen gezien worden op straat. Met dat gegeven werkten onze mensen een knotsgek filmpje uit op de tonen van het HougaBouga-lied van Zeppe & Zikki”, klinkt het bijna in koor. Met succes want van alle ingezonden filmpjes vond het gemeentebestuur dit het meest originele.

Sarah Demartelaere, schepen van mobiliteit : “In ons mobiliteitsproject Stabroek 30-50 ijveren we om woonwijken verkeersveiliger te maken. Datzelfde doel geldt natuurlijk ook voor elke schoolomgeving. Daarom organiseerden we deze wedstrijd voor basisscholen. Op die manier willen we de boodschap van verkeersveiligheid en maximumsnelheid van 30 en 50km per uur via de kinderen naar de (groot)ouders brengen.” (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio