Het appartement in de Koeistraat is instapklaar. Het moet alleen nog bemeubeld worden. 

Het appartement in de Koeistraat is instapklaar. Het moet alleen nog bemeubeld worden. © EMA

Voor in geval van nood: gemeente biedt studio in splinternieuw appartementsgebouw

Arendonk -

Wat als je morgen dringend een andere woning nodig hebt na een vechtscheiding, brand of ander onheil? Dan kun je mogelijk terecht in de nieuwste crisiswoning van het Sociaal Huis in Arendonk: een moderne studio in een splinternieuw appartementsblok.

Eddy Meulemans

Het gemeentebestuur van Arendonk trekt 239.031 euro uit voor de aankoop van een nieuw appartement in de Koeistraat in Arendonk. Het Sociaal Huis wil de flat bemeubelen en inzetten als crisiswoning voor inwoners in nood.

“We hebben al enkele crisiswoningen, maar twee ervan zijn we binnenkort alweer kwijt”, zegt burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA). “De noodwoning naast de basisschool van de Voorheide wordt volgend jaar afgebroken om plaats te maken voor de nieuwbouw van de school. Het huurcontract van een ander noodhuis in de Hokken wordt beëindigd omdat de eigenaar, vzw De Ark, op het perceel een nieuw bouwproject wil realiseren.”

De gemeenteraad van Arendonk keurde deze week de aankoop van het appartement in de Koeistraat goed. Deze mooie, nieuwe studio kwam vrij na een sterfgeval en is volledig instapklaar. Bij de studio hoort ook nog een ondergrondse autostaanplaats voor mindervaliden en een bergruimte. De totale kostprijs bedraagt 239.031 euro. De helft van dat bedrag wordt betaald door Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA), die een speciaal fonds heeft opgericht voor de verwerving van crisiswoningen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio