De bushalte komt tegen de straat te liggen.  

De bushalte komt tegen de straat te liggen.  © Marc Peeters

Nieuwe bushaltes en oversteekplaatsen aan woonzorgcentrum Vlaspand

Voortkapel -

Vanaf maandag 20 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de twee bushaltes op de Olenseweg (N152) ter hoogte van het kruispunt Vlasland in Voortkapel (Westerlo). Er worden ook twee veilige fietsoversteken aangelegd. De werken gaan twee maanden duren.

De nieuwe bushalte, vlakbij het woonzorgcentrum Vlaspand, wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. “De bus blijft op de rijweg halteren, maar krijgt een verhoogd busperron”, weet Gilles Van Goethem, woordvoerder van Wegen en Verkeer Antwerpen.

“Hierdoor kunnen reizigers in alle comfort in- en uitstappen en wordt de bushalte een stuk toegankelijker voor rolstoelgebruikers. Voor blinden en slechtzienden brengen we de nodige blindegeleidetegels aan. Het fietspad komt achter de busperrons te liggen, zodat fietsers en in- en uitstappende reizigers niet in conflict komen.”

Op de Olenseweg komen er veilige fietsoversteken. Daarvoor legt AWV ook middengeleiders aan, zodat de fietsers rijstrook per rijstrook kunnen oversteken en een rustzone hebben in de nieuwe middenberm.  De einddatum van de werken is voorzien midden november.

Langs de werfzone zal altijd één rijstrook vrij blijven voor het verkeer. Het doorgaande verkeer op de Olenseweg kan met tijdelijke verkeerslichten beurtelings de werfzone passeren. De zijstraat Vlasland is tijdens de volledige duur van de werken afgesloten. Plaatselijk verkeer dat in Vlasland moet zijn, volgt een omleiding via het kruispunt met de Vijfhuizenstraat. (mph)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio