Archiefbeeld: het Hnita-bestuur bij aanvang van de verbouwingen aan de hoeve in de Lostraat. 

Archiefbeeld: het Hnita-bestuur bij aanvang van de verbouwingen aan de hoeve in de Lostraat. © Leen Van den Meutter

Hnita Jazz Club overbrugt verbouwingen met concerten op verplaatsing

Heist-op-den-Berg -

De Hnita-hoeve in de Lostraat in Heist-op-den-berg, de vaste uitvalsbasis van de Hnita Jazz Club, ondergaat momenteel een grondige metamorfose. In afwachting van de feestelijke heropening volgend seizoen vinden in 2021-2022 concerten op verschillende locaties plaats. De club strijkt in de herfst onder meer drie keer neer in Staminee De Living in Heist-centrum.

Kristof Van Rompaey

Het eerste concert onder de noemer Hnita Jazz Club@De Living vindt plaats op 21 september. Om 20.30u komt Thomas Champagne Random House feat. Adam O‘Farrill naar het café. “O’Farrill geldt als een van de grootste jazztalenten van het moment. Recent wijdde The New York Times nog een portret aan hem. Hij is de eerste Amerikaanse gast die we sinds meer dan anderhalf jaar mogen ontvangen”, meldt Peter Anthonissen van vzw Hnita.

Op dinsdag 5 oktober komt de Belgische band John Ghost naar De Living. Op dinsdag 14 december staat het Amerikaans-Italiaans duo Greg Cohen en Eleonora Strino er op de planken. De Hnita Jazz Club trekt dit seizoen nog naar een aantal plaatsen, waaronder naar het Heistse cc Zwaneberg. “Maar we trekken ook over de gemeentegrenzen, zoals voor een samenwerking met het Mechelse kunstencentrum nona.” Tickets bestellen kan via e-mail.

hnitajazzclub@outlook.com, www.hnitajazzclub.be


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio