Marieke van Bommel, directeur van het MAS 

Marieke van Bommel, directeur van het MAS ©  Stad Antwerpen

Marieke van Bommel stopt als directeur van het MAS

De stad Antwerpen kondigt het vertrek aan van museumdirecteur Marieke van Bommel. Ze neemt na bijna zeven jaar afscheid van het Museum aan de Stroom. Vanaf 1 januari 2022 maakt ze de overstap naar het Nationaal Museum voor Wereldculturen (NMVW) en het Wereldmuseum in Nederland.

Saar Van Olmen

“Marieke van Bommel bouwde het MAS verder uit tot een open huis dat sterk in verbinding staat met de stad en haar gemeenschappen via intensieve participatietrajecten”, zegt de Stad Antwerpen. “De innoverende jongerenwerking Mas in Jonge Handen kende haar hoogtepunt met de expo Instinct, de eerste expo volledig gebouwd voor en door jongeren.” De laatste tijdelijke expo van het MAS, 100XCongo, ontving de British Museum & Heritage Awards voor ‘Best international exhibition of the year’.

“Onder de leiding van Marieke heeft het MAS de laatste jaren gewerkt aan het sterker positioneren van de collectie en van de kernwaarden van het museum naar partners en het brede publiek. Ze bouwde het MAS in de nationale en internationale museumsector uit tot een plek voor de mensen uit de stad, een plek voor experiment en een plek waar je naar de stad, naar de wereld én naar jezelf kijkt”, dat geeft de stad mee in een persbericht.

“Ik kijk met veel warmte terug op mijn tijd in het MAS en heb er die jaren met veel plezier gewerkt”, zegt van Bommel. “Het maakt me trots dat we met het museum een sterke verbinding hebben gemaakt met de stad en al haar gemeenschappen. Ik laat het museum achter in handen van een erg sterk team dat zich meermaals heeft bewezen en heb alle vertrouwen in de toekomst. Uiteraard blijven we ook contact houden en zal ik MAS nauwgezet blijven volgen.”

MAS 

MAS © Stad Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio