Voorzitter Louis Fret van de gemeentelijke seniorenraad pleit voor meer buurtzorg en sociaal contact. 

Voorzitter Louis Fret van de gemeentelijke seniorenraad pleit voor meer buurtzorg en sociaal contact. © RR

Vijftig jaar seniorenraad: “Meer senioren in clubs tegen eenzaamheid”

Essen -

De gemeentelijke seniorenraad bestaat al een halve eeuw en dat wordt gevierd op 23 september. Vijftig jaar geleden gestart als seniorenclub, is het vandaag een erkende adviesraad die opkomt voor de belangen van de Essense senioren.

Lag de focus vroeger vooral op feesten en activiteiten, dan werd de seniorenraad in 2001 meer een belangenvereniging. De gemeente erkende die toen officieel als adviesraad. “We ijveren onder meer voor veiliger fiets- en voetpaden en een lokaal voor elke seniorenclub”, benadrukt voorzitter Louis Fret.

Er moet volgens hem ook iets gebeuren aan het dalend aantal leden in de seniorenverenigingen. In 1994 zat nog ruim 44% van de zestigplussers in een vereniging, vandaag is dat nog maar 23%. “Nochtans zorgt een club voor minder isolement. Dat ledenaantal moet opnieuw omhoog.”

Op 21 oktober vindt er daarom een open seniorenraad plaats in LDC ’t Gasthuis, van 10 tot 12u in de Nollekensstraat 5. Maar op 23 september heffen de senioren eerst feestelijk het glas op vijftig jaar seniorenraad in GC De Oude Pastorij.

 (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio