Ook al hangt Amber Dillen het koksuniform aan de haak, in de keuken thuis kan ze haar passie voor het koken nog beleven. 

Ook al hangt Amber Dillen het koksuniform aan de haak, in de keuken thuis kan ze haar passie voor het koken nog beleven. © Elke Lamens

Sint-Jobse Amber Dillen (19) schittert in MAS-expo Alles van waarde: “Koken zal altijd passie blijven”

Sint-Job -

Amber Dillen (19) prijkt tussen 1.200 andere Antwerpenaren die de Antwerpse fotografen Noortje Palmers en Dries Luyten portretteerden voor de verhalenexpo Alles van waarde in het MAS. Ze trok daarvoor voor het laatst haar koksuniform aan, een herinnering die ze koestert.

Alles van waarde toont Antwerpenaren die mee erfgoed maken, in de brede zin, namelijk alles wat van waarde is voor hen. Wat vinden zij belangrijk om te bewaren voor de toekomst, welke herinnering koesteren ze en willen ze delen met anderen?

Voor Amber Dillen is dat koken. Ze zou kok worden, dat wist ze al van kleins af. Ze kreeg het dan ook met de paplepel mee, want haar mama heeft een koksdiploma en onderwijst het ook in het CVO in Antwerpen.

Amber trok vol verwachting naar de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge. Ze volgde er de opleiding Hotellerie. “Ik heb het altijd leuk gevonden om te koken en droomde van een eigen restaurant”, vertelt ze.

Met veel trots trok Amber Dillen haar koksuniform van Hotel- en Toerismeschool Spermalie aan voor de fotoshoot van Alles van waarde.

Met veel trots trok Amber Dillen haar koksuniform van Hotel- en Toerismeschool Spermalie aan voor de fotoshoot van Alles van waarde. © RR

Maar afgelopen zomer kreeg die droom een stevige deuk. “Tijdens een vakantiejob begon het me te dagen dat een restaurantkeuken me veel te hectisch is. Het was een zeer moeilijk besef, want koken is nog altijd mijn grote passie.”

Deelnemen aan de verhalenexpo in het MAS werd voor Amber een bijzondere manier om dit hoofdstuk af te sluiten. “Ook al is die droom stukgeslagen, ik vond het wel fijn om mijn koksuniform van Spermalie nog een laatste keer aan te trekken. Dat heb ik met veel trots gedaan. Deze foto blijft een mooie herinnering aan mijn droom. De fotoshoot was ook een heel leuke ervaring.”

Foto Amber Dillen in de wandelboulevard van het MAS in Antwerpen.

Foto Amber Dillen in de wandelboulevard van het MAS in Antwerpen. © RR

Intussen heeft Amber zich toegelegd op haar andere passie: digitale animatie. “Ik start dit jaar met een opleiding multimedia operator aan het CVO in Antwerpen. Sinds vijf jaar maak ik al digitale grafische tekeningen en sinds drie jaar animatie. Dat kan ik nu op een professionele manier leren”, kijkt ze hoopvol vooruit.

De expo Alles van waarde loopt nog tot maart 2023 in het MAS in Antwerpen. De foto van Amber Dillen kan je spotten in de wandelboulevard bij de Antwerpse smaakmeesters, als je de roltrap neemt naar de zesde verdieping.

  (ella)

Amber Dillen op groepsfoto Antwerpse smaakmeesters

Amber Dillen op groepsfoto Antwerpse smaakmeesters © RR

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio