Een nieuwe stuurgroep verzorgt de organisatie van BProck. Putse jeugdverenigingen helpen op de dag zelf met tapwerk.   

Een nieuwe stuurgroep verzorgt de organisatie van BProck. Putse jeugdverenigingen helpen op de dag zelf met tapwerk.  © Dirk Vertommen

Putte krijgt nieuw dorpsfestival in amfitheater: “BProck volgt BeerPutRock op”

Putte -

De gemeente Putte krijgt terug een dorpsfestival. De opvolger van het na 2018 gestopte BeerPutRock heet BProck en wijkt uit van het Rode Plein in Beerzel naar het amfitheater op de Heuvel in Putte. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 16 oktober. Gevestigde waarden Katastroof, Guy Swinnen en Crooked Steps delen er het podium met lokale talenten. De toegang is gratis.

Kristof Van Rompaey

De laatste BeerPutRock vond plaats in 2018. Na het uiteenvallen van de stuurgroep volgde er in 2019 geen editie meer. De gemeente, de voornaamste sponsor van het festival, ging op zoek naar nieuwe geïnteresseerden. “In het verleden groeide de stuurgroep uit de jeugdraad”, legt schepen van Jeugd Jeroen De Cuyper (N-VA) uit. “Dat is nu niet meer het geval. De oproep is er wel gelanceerd, maar diegene die er de schouders wilden onderzetten, zijn uiteindelijk geen mensen uit de raad geworden.”

Dertigers Frederik Geerts uit Peulis en Celine Goole uit Putte en veertigers Jan Van Hoey en Bart Lens, allebei uit Putte, beantwoordden de oproep wel. Frederik blijft nog over van de vorige stuurgroep. Samen gaan ze een eerste vervolg breien aan BeerPutRock, dat voortaan BProck heet. “We wilden de link met BeerPutRock behouden, maar we wilden tegelijk een iets toegankelijkere naam”, zegt Bart. “Niet dat de oude slecht was, maar die kon wel eens een wat stevige bijklank hebben voor mensen van buitenaf.”

Ambitie

De nieuwe stuurgroep koos meteen ook voor een nieuwe locatie: het amfitheater op de Heuvel in Putte. “Je kunt die plek heel gezellig inrichten”, delen de organisatoren mee. “We behouden wel het concept van een rockfestival, maar we breiden dat meteen uit met een rustige zone: ons BP café, waar je kunt relaxen bij een hapje en een drankje. Er is dus voor alle bezoekers wel iets te beleven, ongeacht hun leeftijd.”

Eigenlijk was de stuurgroep in 2020 al klaar om BProck te lanceren, maar daar stak de pandemie een stokje voor. De goesting om erin te vliegen is dus groot. “We mikken op zo‘n 2000 bezoekers, ongeveer het gemiddelde van de vorige edities van BeerPutRock”, zegt Bart. “Maar het terrein is groot genoeg om nog meer mensen te ontvangen. Onze ambitie is om het festival stevig op de kaart te zetten, eerst en vooral voor de Puttenaars. Op termijn kunnen we dus zeker nog groeien.”

Sterk begin

Voor de eerste editie wist de stuurgroep fenomenen Katastroof en de Guy Swinnen Band te strikken. Ook Crooked Steps, winnaars van de Nieuwe Lichting 2020, maken hun opwachting, net als lokale talenten Epitome en Atomic. “Epitome brengt het wat zwaardere werk. Atomic is een tribuut aan Blondie”, weet Bart. “We programmeren de groepen bewust niet van klein naar groot. We beginnen er meteen sterk aan met Katastroof en wisselen dan af met de lokale bands. Dat biedt mogelijkheden en zo hebben zij ook een groter publiek. Dj Delirium sluit de avond af na de Guy Swinnen Band.”

De gemeente trekt voor BPRock 15.000 euro uit, evenveel als vroeger voor BeerPutRock. De stuurgroep kon dat bedrag aanvullen met een klein beetje overschot van BeerPutRock en ging ook op zoek naar bijkomende sponsors. De Putse jeugdverenigingen blijven zoals vroeger helpen met het tapwerk in ruil voor een deel van de winst. De deuren gaan open om 15.30u, de toegang is gratis. Een Covid Safe Ticket is vereist.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio