In het centrum van Puurs moet je de verplichte looprichting volgen. 

In het centrum van Puurs moet je de verplichte looprichting volgen. © Gemeente Puurs

Veilig naar Pukema in centrum en Park Fort Liezele

Puurs -

Vorig jaar werd Pukema voor het eerst sinds zijn bestaan niet georganiseerd. Dit weekend bruist Puurs weer van het feestgedruis. Het gemeentebestuur zorgt ervoor dat het evenement coronaveilig kan worden georganiseerd.

Guy Delforge

Waar het zwaartepunt van Pukema sinds de beginjaren in het centrum van Puurs ligt, wordt het evenement nu verspreid over twee locaties. “We trekken met het hoofdpodium, Coté Jardin, het circusplein en Puus Pruuft naar Park Fort Liezele”, zegt het gemeentebestuur. “De rest blijft in Puurs centrum, zoals de mensen het gewend zijn. In het centrum vind je zaterdag van 13 tot 19u dus de kraampjes van de feestmarkt en braderie, de kermis staat op de Hondsmarkt, het dansplein ligt in de Dorpsharttuin en Pukema Plage Beachbar aan het station.”

Park Fort Liezele

Op het hoofdpodium in Park Fort Liezele wordt vrijdagavond Applaus georganiseerd, het feest waarbij alle vrijwilligers figuurlijk in de bloemetjes worden gezet. Om 21u treedt Sylver er op.

Zaterdag kun je in Park Fort Liezele naar het Circusplein voor acrobatie, magie en clownerie. Op het hoofdpodium trekt de Ketnetband om 15u de reeks concerten op gang, ’s avonds spelen De Kreuners en Regi.

Zondag van 14 tot 19 u loopt in Park Fort Liezele Puus Pruuft, een culinaire markt waar je aan de kraampjes kunt proeven van verschillende gerechten. Om 15u is er een optreden van Cleymans en Van Geel.


 

 © Gemeente Puurs

‘De gezelligste tuin van Puurs’, Coté Jardin ligt het hele weekend in Park Fort Liezele. Je vindt er een gezellige tent met panoramadak, een overdekt terras, bar en springkastelen. Zaterdag en zondag zijn er vanaf 13u optredens.

“In Park Fort Liezele werken we met gratis dagtickets en Covid Safe Tickets”, zegt het gemeentebestuur. “Door de Covid Safe Tickets hoeven we geen andere maatregelen te nemen: je moet dus geen mondmasker dragen en geen afstand houden eens je binnen bent.” Aan de ingang van Park Fort Liezele worden het dagticket, je Covid Safe Ticket en je identiteitskaart gecontroleerd.

Zaterdag is er dus ook in het centrum van, Puurs van alles te beleven. Daar heb je geen toegangsticket of CovidSafe Ticket nodig. “In Puurs centrum wandel je zaterdag in eenrichtingslus”, zegt het gemeentebestuur. “We vragen iedereen de pijlen van de looprichting te volgen. In het centrum moet je ook een mondmasker dragen, behalve als je eet of drinkt natuurlijk.”

www.pukema.be

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio